Partidul Social-Democrat ramane fidel schimbarii in continuitate. Reforma despre care liderii PSD tot vorbesc de ceva vreme ramane deocamdata un exercitiu de imagine care a tinut partidul in atentia publicului dupa pierderea alegerilor.
La d
Partidul Social-Democrat ramane fidel schimbarii in continuitate. Reforma despre care liderii PSD tot vorbesc de ceva vreme ramane deocamdata un exercitiu de imagine care a tinut partidul in atentia publicului dupa pierderea alegerilor.
La doar doua saptamani distanta de Congres, organizatiile PSD se afla intr-un amplu proces de "realegeri". Conferintele judetene isi reconfirma, pe rand, in functii, liderii, chiar daca unii dintre ei nu au facut o figura prea buna la alegeri sau au probleme de lamurit cu institutiile statului. "La vremuri noi, tot noi" pare a fi sintagma la moda in PSD. Dan Ioan Popescu, care in urma cu doua luni sustinea ca va pleca din fruntea pesedistilor din Bucuresti in cazul in care candidatul sau la functia de primar general va face o figura mai proasta decat precedentul, s-a razgandit. Diferenta zecimala, o mare "realizare" a liderului social-democrat in ecuatia Vanghelie - Geoana, il legitimeaza, in continuare, la sefia PSD Bucuresti.
Mai mult, Dan Ioan Popescu gaseste o explicatie pentru rezultatele slabe de la Capitala nu in proasta gestionare a filialei, ci in conspiratiile propriilor membri care ori n-au fost la vot, ori au optat pentru alt candidat.
Si la Constanta, primarul de top 300 Radu Mazare, a carui instalare in fruntea organizatiei PSD s-a soldat cu numeroase demisii din partid, a fost reales presedinte.
Verificarile Parchetului National Anticoruptie din aceasta perioada, privind activitatea economica a Primariei si Consiliului Local Constanta, n-au reprezentat vreun obstacol in reconfirmarea lui Mazare.
Dimpotriva, el a fost reales aproape cu unanimitate, cu 603 voturi "pentru" si cinci "impotriva".
Tot unanimitate si la Buzau. Primarul municipiului, Constantin Boscodeala, ramane si el sef la PSD, singura care i-ar putea pune probleme fiind doar alcoolemia de 0,9 mg la mie, responsabila de un accident in care liderul social-democrat a fost implicat. Dan Nica, Ion Stan, Viorel Pupeza, Constantin Contac si Gavril Marza au ramas si ei presedinti ai organizatiilor Galati, Dambovita, Bistrita, Botosani si Suceava. De altfel, unii dintre ei - Stan, Contac si Marza - n-au avut nici macar contracandidat.
Cu doar doua saptamani inainte de Congresul pe care liderii partidului il anunta ca pe o relansare a partidului, PSD are de gestionat cateva probleme grele de imagine.
Pe de o parte, mesajele venite de la centru privind "iesirea in fata cu oameni credibili" si ajutarea celor asupra carora planeaza suspiciuni sa se retraga din primele randuri par sa nu fi avut ecou in teritoriu, exemplele amintite fiind o dovada.
Insa cea mai dificila problema de rezolvat este cea legata de Omar Hayssam, exclus din partid in urma cu o saptamana.
Scandalul rapirii jurnalistilor romani in Irak a scos la iveala o serie de afaceri nu tocmai in regula ale apropiatului unora dintre liderii social-democrati.
Rand pe rand, sefii PSD incearca sa arunce "pisica" in curtea altora, negand orice legatura intre ei si omul de afaceri. Ieri, a venit randul lui Adrian Nastase sa afirme ca nu-l cunoaste pe Hayssam.
"Inteleg ca Omar Hayssam a fost membru al organizatiei PSD Bucuresti din 1995 si a fost exclus zilele trecute. El a figurat si pe una dintre listele de la sectorul 1 pentru alegerile preliminare.
Eu am considerat ca nu este bine ca cineva cu dubla cetatenie sa fie candidatul nostru si, prin urmare, a fost scos de pe lista", a precizat liderul PSD. El a apreciat ca Omar Hayssam "trebuie sa raspunda" daca a fost implicat in afaceri ilegale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.