Faptul ca Marian Vanghelie a pierdut din primul tur si nici macar n-a avut un scor superior celui obtinut de Mircea Geoana anul trecut, nu sunt motive ca Dan Ioan Popescu sa se gandeasca la o demisie de onoare. Nici macar in conditiile in care Marian

Faptul ca Marian Vanghelie a pierdut din primul tur si nici macar n-a avut un scor superior celui obtinut de Mircea Geoana anul trecut, nu sunt motive ca Dan Ioan Popescu sa se gandeasca la o demisie de onoare. Nici macar in conditiile in care Marian Vanghelie a obtinut, numeric vorbind, mult mai putine voturi decat fostul ministru de externe. In schimb, Popescu a anuntat, ieri, ca o analiza a rezultatelor obtinute de PSD la alegerile pentru functia de primar al municipiului Bucuresti se va face la sedinta Consiliului municipal al organizatiei, cand va pune "pe masa" acestui for si mandatul sau de sef al filialei.
Greu de crezut insa ca el va fi schimbat, tinand cont de faptul ca si-a mai depus mandatul si dupa alegerile locale din 2004, insa a fost reconfirmat imediat.
In plus, Popescu, unul din "greii PSD", a avut suportul marii majoritati ai organizatiei de Bucuresti cand l-a aruncat in competitie pe Vanghelie, suport generat mai ales de faptul ca nici un pesedist nu ar fi avut curajul sa infrunte Alianta PNL-PD in batalia pentru Bucuresti.
El a admis ca rezultatele obtinute la alegerile de duminica nu sunt satisfacatoare pentru organizatie, care se astepta sa existe "cel putin" turul doi de scrutin.
El a tinut insa sa remarce "eforturile deosebite" pe care le-au facut in campania electorala candidatul PSD, precum si "o parte" din organizatia de Bucuresti, pentru ca, plecand de la un scor in sondaj de circa 10 la suta, sa se ajunga la un "scor egal, poate ceva mai mic, poate ceva mai mare, dupa virgula, fata de alegerile din iunie 2004".
Aceasta egalitate cu rezultatul obtinut de Mircea Geoana in iunie 2004 este si motivul pentru care Dan Ioan Popescu nu considera ca ar trebui sa-si dea demisia.
Mai ales ca, a amintit el, la nominalizarea lui Vanghelie nu se angajase decat ca acesta sa faca o "figura corespunzatoare" si sa demisioneze daca la scrutinul din 3 aprilie se va obtine un rezultat mai slab decat la alegerile din vara.
"Diferenta dintre rezultatele obtinute in iunie 2004 si cele din aprilie 2005 este de 29,74 la 29,73. Din punctul meu de vedere, aceasta este inca in eroarea de calcul care se poate face, deci este un rezultat egal ca si procente", a socotit Popescu.
Mai mult, seful pesedistilor Bucuresteni este convins ca fara el organizatia ar intra in haos. "Demisia mea, din punctul meu de vedere, nu ar produce decat o decapitare, din nou, a organizatiei de Bucuresti si o degringolada la nivelul organizatiei.
Deci, daca se considera ca demisia mea va sprijini intarirea organizatiei de Bucuresti, imi voi da demisia cu toata seriozitatea si cu regretul, normal, dupa atatia ani de munca intr-o organizatie politica", a spus el.
Popescu nu s-a ferit nici sa arunce parte din vina infrangerii si asupra restului conducerii organizatiei.
"Vicepresedintii au fost alesi pe tematici foarte clare si dansii vor trebui sa raspunda in fata Consiliului de Bucuresti, daca au inteles acest lucru", a spus el, referindu-se la faptul ca, la ultimele alegeri din organizatie, cei sapte vicepresedinti alesi au fost insarcinati cu anumite domenii de activitate, "insa prea putini au inteles aceasta semnificatie".

Ion Iliescu: "Ce va intereseaza pe voi asta, dom'le?

Nici senatorul PSD Ion Iliescu nu considera ca Dan Ioan Popescu ar trebui sa-si dea demisia de la conducerea organizatiei PSD Bucuresti.
Potrivit lui Iliescu, pentru PSD era "foarte clar" ca in Bucuresti nu existau sanse pentru castigarea acestor alegeri, avand in vedere ca "semnalul politic" dat de electorat era unul "anti-PSD".
"Sa venim sa taiem capete pentru ca n-a castigat Vanghelie, mi se pare copilaros. Asta nu mai e seriozitate si abordare politica.
Trebuie sa tragem concluziile cuvenite, ce trebuie sa facem de aici inainte ca PSD sa castige pozitii in Capitala", a spus Iliescu.
Cat priveste declaratia lui Dan Ioan Popescu referitoare la o posibila demisie, Iliescu spune ca a fost "o figura de stil", iar "performanta lui Vanghelie, in conditiile date, este comparabila cu cea a lui Geoana".
Iliescu s-a aratat extrem de iritat de insistenta jurnalistilor in legatura cu o eventuala demisie a lui Dan Ioan Popescu.
"Ce va intereseaza pe voi asta, dom'le? De ce trebuie sa-si dea demisia? De ce e o problema? Treaba lui! Este treaba lui sa dea organizatiei Bucuresti... personal eu nu sunt pentru asemenea metode. Nu mi se pare o solutie pentru noi asa ceva. Poate fi, dar nu...", a mai comentat Iliescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.