Contractul de vanzare-cumparare de actiuni incheiat pentru SC Terom SA Iasi a fost desfiintat, ca urmare a neachitarii integrale de catre cumparator, Hassan Nanaa, a ratei a doua din pretul actiunilor, informeaza un comunicat al Agentiei pentru Valor

Contractul de vanzare-cumparare de actiuni incheiat pentru SC Terom SA Iasi a fost desfiintat, ca urmare a neachitarii integrale de catre cumparator, Hassan Nanaa, a ratei a doua din pretul actiunilor, informeaza un comunicat al Agentiei pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Decizia de desfiintare a contractului a fost luata la 31 martie, data la care AVAS s-a reinscris ca actionar al SC Terom SA Iasi pentru un numar de 2,4 milioane de actiuni, adica numarul de titluri care facea obiectul contractului de vanzare-cumparare cu Nanaa. Tribunalul Iasi a dispus, conform AVAS, deschiderea procedurii de reorganizare judiciara si faliment al societatii, urmand ca administratorul judiciar sa prezinte un program de restructurare, dupa expirarea termenelor-limita prevazute, in vederea admiterii inregistrarii creantelor. Contractul de privatizare, care prevedea preluarea pachetului de actiuni reprezentand 94,6 la suta din capitalul social al SC Terom SA Iasi a fost semnat la data de 13 decembrie 2002.

Hassan Nanaa ar putea avea legaturi cu Ben Laden

"Conform atributiilor sale, in toata perioada de monitorizare postprivatizare, AVAS a notificat cumparatorul cu privire la stadiul indeplinirii clauzelor contractuale, precum si a masurilor punitive ce vor fi luate in cazul nerespectarii acestora, inclusiv penalitati si rezolutionarea contractului", precizeaza comunicatul AVAS.
In luna ianuarie, Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare in lipsa cetatenilor sirieni Amar Nanaa si Hassan Nanaa, suspectati de spalare de bani si de transfer de fonduri in strainatate.
Potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, ar putea fi vorba de o banca aflata sub controlul familiei Ben Laden.
Conform Ministerului Public, anchetatorii au stabilit ca, in perioada ianuarie 2003 - decembrie 2004, Amar si Hassan Nanaa ar fi incheiat mai multe contracte defavorizante pentru firma, cauzand un prejudiciu de 88 de miliarde de lei. Printr-un circuit financiar fictiv, cei doi au lasat impresia ca au investit in firma ieseana 1,6 milioane de euro, suma prevazuta ca imprumut fara dobanda in contractul de privatizare incheiat cu fosta Autoritate pentru Privatizare in decembrie 2002.
In plus, anchetatorii au gasit acte si stampile ale unor firme-fantoma folosite in circuitul financiar mentionat, prin intermediul carora s-ar fi sustras si spalat 88 de miliarde de lei, iar Hassan Nanaa ar fi transferat in strainatate, in 2003, cu ajutorul unor functionari ai unei banci si prin folosirea unor firme-fantoma, 23 de milioane de dolari si doua milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.