Medicii de familie bucuresteni doresc clarificarea situatiei spatiilor in care isi desfasoara activitatea - mai ales in cazul celor care doresc concesionarea - dar si gasirea impreuna cu autoritatile a unor cai prin care sa poata face investitii in
Medicii de familie bucuresteni doresc clarificarea situatiei spatiilor in care isi desfasoara activitatea - mai ales in cazul celor care doresc concesionarea - dar si gasirea impreuna cu autoritatile a unor cai prin care sa poata face investitii in aparatura pentru dotarea cabinetelor.
In ultimii doi ani, in Capitala, scade constant numarul asiguratilor inscrisi pe listele medicilor de familie, iar cel al cabinetelor de medicina familiei aflate in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti creste. Reprezentantii Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti (AMFB) afirma ca desi numarul optim al pacientilor inscrisi pe liste este de 2.000, exista si cabinete cu 500-1.000 de asigurati, dar si doua cabinete cu cate 5.000 de inscrisi. Un cabinet cu 2.000 de pacienti ''poate supravietui in conditii rezonabile, fara sa faca investitii''. AMFB sustine ca in tarile UE numarul pacientilor inscrisi pe lista unui medic de familie este de 1.700, iar acesta are si posibilitatea sa-si cumpere aparatura medicala. La ora actuala, in Capitala numarul medicilor de familie este suficient, insa la periferie nu sunt destule cabinete. In ceea ce priveste situatia cabinetelor, medicii de familie spun ca ''in sectorul 4, spre exemplu, contractele de comodat ale tuturor cabinetelor au expirat anul trecut, iar, in prezent, acestea nu au nici contract de comodat, nici de concesionare. Primaria de sector si Primaria Capitalei nu-si asuma spatiile din cauza ca trebuie facute investitii. Aceasta situatie nu se intalneste numai in sectorul 4. Medicii de familie nu stiu ce sa faca in legatura cu concesionarea''.
Referitor la intentia autoritatilor de a impune plafoane medicilor de familie in prescrierea medicamentelor, AMFB afirma ca ''este o dovada de cruzime din partea acestora. Un medic de familie nu poate alege carui pacient sa-i dea medicamente, din moment ce toti au nevoie de tratament. Nu putem face discriminare''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.