Daca presedintele Traian Basescu se arata mai preocupat, in demersurile sale diplomatice, de axa Washington - Londra - Bucuresti si de relatiile cu fostele state sovietice, premierul Calin Popescu Tariceanu se pare ca este mai interesat de integrarea
Daca presedintele Traian Basescu se arata mai preocupat, in demersurile sale diplomatice, de axa Washington - Londra - Bucuresti si de relatiile cu fostele state sovietice, premierul Calin Popescu Tariceanu se pare ca este mai interesat de integrarea in Uniunea Europeana. Astazi, primul-ministru va incepe o vizita de doua zile la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European de primavara.
Constienti de nivelul deficitar de comunicare dintre Bucuresti si Bruxelles, actualii ministri, membri ai delegatiei, au ca principal obiectiv informarea partenerilor europeni pe tema ultimelor actiuni intreprinse de Executiv in vederea indeplinirii angajamentelor asumate in perspectiva aderarii Romaniei la UE in ianuarie 2007.
O importanta deosebita este acordata masurilor legate de clauza de salvgardare (combaterea coruptiei, reforma in Justitie, afacerile interne si concurenta).
La Bruxelles, Tariceanu va avea intalniri cu principalii oficiali europeni implicati in procesul de integrare a Romaniei, comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, si comisarul european pentru concurenta, capitol la care suntem inca deficitari, Neelie Kroes. De asemenea, premierul va discuta si cu Elmar Brok, presedintele Comisiei de Afaceri Externe a PE, organism care, pe 30 martie, urmeaza sa-si exprime votul asupra Raportului prezentat de raportorul PE pentru Romania, Pierre Moscovici.
In incercarea de a contracara demersul popularilor germani, care s-au pronuntat in repetate randuri pentru amanarea cu un an a aderarii Romaniei la UE, premierul Tariceanu se va intalni cu liderii unor grupuri politice din Parlamentul European (PE), precum Hans-Gert Pottering (PPE) si Francis Wurtz (grupul Verzilor). In plus, astazi, Tariceanu este invitat la un dejun al liderilor liberali europeni, organizat la initiativa premierului Belgiei, Guy Verhofstadt.
Din delegatia Romaniei mai fac parte ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga, ministrul delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar Cristian David, si purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.