Banca americana JPMorgan Chase & Co. a acceptat sa plateasca doua miliarde de dolari pentru a rezolva in afara instantei un caz in care era acuzata ca a ascuns riscurile pentru investitori ale vanzarii obligatiunilor companiei WorldCom, informeaza Me
Banca americana JPMorgan Chase & Co. a acceptat sa plateasca doua miliarde de dolari pentru a rezolva in afara instantei un caz in care era acuzata ca a ascuns riscurile pentru investitori ale vanzarii obligatiunilor companiei WorldCom, informeaza Mediafax.
A doua mare banca din SUA este cea mai recenta institutie de credit din cele 12 care a acceptat sa rezolve in afara Curtii de Justitie procesul intentat unui grup de banci de catre sutele de mii de investitori, care au cumparat actiuni si obligatiuni WorldCom, inainte ca operatorul de telefonie sa dea faliment, in iulie 2002.
Acesta a fost cel mai mare faliment din istoria SUA.
In cazul in care toate aceste intelegeri sunt aprobate conform reglementarilor in vigoare, atunci investitorii ar putea recupera pana la sase miliarde de dolari - cel mai substantial compromis in afara justitiei de pe piata americana a titlurilor.
O Curte de Justitie l-a condamnat, marti, pe fostul director executiv al WorldCom, Bernard Ebbers, pentru inmanarea de documente false autoritatilor de stat in domeniul valorilor mobiliare, producand o frauda contabila de 11 miliarde de dolari.
Ebbers ar putea petrece urmatorii 85 de ani in inchisoare.
Suma platita de JPMorgan a fost depasita doar de Citigroup, care a achitat 2,58 miliarde de dolari.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.