Dupa o deschidere in usoara crestere, piata bursiera a intrat, ieri, din nou, in stagnare, in ciuda reluarii la tranzactionare a societatilor de investitii financiare. La finalul sedintei bursiere de ieri, indicii BET si BET-C prezentau scaderi de mi
Dupa o deschidere in usoara crestere, piata bursiera a intrat, ieri, din nou, in stagnare, in ciuda reluarii la tranzactionare a societatilor de investitii financiare. La finalul sedintei bursiere de ieri, indicii BET si BET-C prezentau scaderi de mica amploare, si anume de 0,91 la suta si 0,90 la suta. Segmentul SIF-urilor, insa,
a fost pe crestere, dovedind interesul inca crescut al investitorilor pentru acesti emitenti. Asadar, indicele BET-FI s-a apreciat cu 0,94 la suta pana la nivelul de 27.771,36 puncte.
Lichiditatea bursiera a fost dezamagitoare, de doar 133,8 miliarde de lei, desi analistii se asteptau ca prezenta pe piata in formula completa a jucatorilor de calibru sa produca un boom.
Asa cum ne-am obisnuit deja, in topul emitentilor cu cea mai mare crestere de curs s-au situat titluri cu lichiditate redusa.
Actiunile Rafinariei Astra s-au majorat cu 7,14 la suta pana la 600 lei pe actiune, urmate de cele ale societatii Eforie, cu 4,42 la suta, ultima cotatie fiind de 5.900 lei. Dintre SIF-uri, cea mai mare apreciere a apartinut, ieri, SIF Muntenia, cu un plus de 3,31 la suta pana la 9.350 lei pe actiune. Cu exceptia SIF Transilvania, a carei cotatie a scazut cu 1,27 la suta pana la 15.500 lei pe actiune, toate SIF-urile au inregistrat variatii pozitive de circa un procent. Banca Transilvania a reusit, ieri, sa devanseze SIF-urile in topul celor mai tranzactionate actiuni, cu un rulaj de peste 23 miliarde de lei. SIF Oltenia a facut obiectul unor tranzactii in valoare de 20 miliarde de lei, SIF Moldova, de 17 miliarde de lei, iar SIF Transilvania de 12 miliarde de lei. Per ansamblu, SIF-urile au fost cei mai tranzactionati emitenti de la BVB, cu un rulaj total de peste 67 miliarde de lei. Se pare ca piata de capital s-a stabilizat, dovada fiind dinamica modesta la principalii emitenti si lichiditatea slaba.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.