Codului Muncii nu va mai fi modificat in cursul acestui an, din cauza ca nu a fost respectat graficul stabilit initial de catre Guvern, a declarat, ieri, Marian Milut, presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR). El a acuzat, in acest
Codului Muncii nu va mai fi modificat in cursul acestui an, din cauza ca nu a fost respectat graficul stabilit initial de catre Guvern, a declarat, ieri, Marian Milut, presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR). El a acuzat, in acest context, Guvernul ca a ingropat Codul Muncii. "Noua forma a Codului Muncii trebuia sa fie deja trimisa ministerelor spre avizare, iar dupa o saptamana sa fie discutata in Guvern, iar la 1 iulie 2005 era programata intrarea lui in vigoare", a precizat Milut. El a mentionat ca propunerile de modificare a actului normativ sunt inca negociate de patronate si sindicate, dar aceasta nu este decat o formalitate. "Amanarea aprobarii proiectului de Cod al Muncii pentru anul viitor denota o lipsa de consecventa a Guvernului in asumarea unor decizii economice si da un semnal ingrijorator pentru investitorii din Romania", a spus Milut. In opinia lui, Guvernul a amanat pe termen nelimitat aprobarea si intrarea in vigoare a actului normativ la presiunea sindicatelor. "Credem ca prioritatea principala a Executivului nu trebuie sa fie crearea unei imagini pozitive in perspectiva alegerilor anticipate, prin evitarea conflictelor sociale, ci asigurarea unui mediu economic stabil care sa incurajeze investitiile in Romania", a mai spus Milut. El a explicat ca piata fortei de munca trebuie sa fie echilibrata pentru ca atat angajatorii, cat si angajatii sa-si poata manifesta in mod corect interesele. Presedintele UNPR a adaugat ca, prin amanarea modificarii Codului Muncii, Guvernul a inregistrat un esec in procesul de dezvoltare a unei economii de piata functionale.
"Nimeni nu va veni sa faca afaceri pe termen lung in Romania daca nu i se asigura o flexibilitate a afacerii. Investitorii vor veni pe termen scurt, vor profita de cota unica de impozitare si in doi sau trei ani se vor retrage de pe piata romaneasca", a conchis Marian Milut. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.