Piata de capital creste pe zi ce trece, in ciuda absentei de la tranzactionare a unor emitenti redutabili cum ar fi Societatile de Investitii Financiare.
Inca de la primele ore ale sedintei de tranzactionare de ieri, s-a facut simtita o usoar
Piata de capital creste pe zi ce trece, in ciuda absentei de la tranzactionare a unor emitenti redutabili cum ar fi Societatile de Investitii Financiare.
Inca de la primele ore ale sedintei de tranzactionare de ieri, s-a facut simtita o usoara presiune la cumparare, indicii bursieri majorandu-se cu circa 4 procente. La inchiderea sedintei bursiere, indicii BET si BET-C au inregistrat variatii pozitive de mai mare amploare decat in sedinta precedenta, respectiv de 1,80 la suta si 2,16 la suta. Lichiditatea a fost, la randul ei, in crestere, cifrandu-se la 260,1 miliarde lei. Titlurile Amonil au consemnat cea mai mare crestere a sedintei, de 9,91 la suta, in ciuda perspectivelor ingrijoratoare cu privire la situatia financiara a societatii.
O apreciere asemanatoare au inregistrat si actiunile Astra, si anume de 9,09 la suta, insa pe fondul unei lichiditati foarte reduse, de 300.000 lei. Din randul emitentilor cu lichiditate ridicata, SNP Petrom a facut o figura buna, cursul acestei societati crescand cu 5,73 la suta pana la 4.800 lei. Banca Romana pentru Dezvoltare a crescut, de asemenea, cu 3,57 la suta, ultima cotatie fiind de 58.000 lei pe actiune. In ceea ce priveste scaderile, in top s-a situat, ieri, Siretul Pascani, dupa operarea majorarii capitalului social, investitorii fiind interesati sa-si marcheze profitul.
Astfel, aceste actiuni au scazut cu 5,56 la suta pana la un pret de 1.700 lei pe actiune. Cel mai mare aport la valoarea totala a tranzactiilor sedintei de ieri l-a avut Rompetrol Rafinare, cu un rulaj de 81,9 miliarde lei.
Ca de obicei, pe urmatoarele locuri fruntase s-au situat Banca Transilvania, cu 61,8 miliarde lei si SNP Petrom, cu 35,6 miliarde lei. Alin Brendea, director de operatiuni la SSIF Prime Transaction, estimeaza o oarecare stabilizare a pietei de capital in perioada imediat urmatoare.
Analistul crede ca nu vor mai exista fluctuatii de curs atat de mari ca pana acum, deoarece nu vor mai parveni informatii noi de la emitenti. Perioada raportarilor financiare preliminate a luat sfarsit, investitorii asteptand acum AGA de bilant din luna aprilie. "Dupa aceasta luna, se va crea o imagine mai clara a pietei de capital, cu posibilitatea unor noi cresteri sau scaderi accentuate de curs", a adaugat Brendea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.