Doi timisoreni sunt cercetati de ofiterii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Politiei Romane, impreuna cu procurorii serviciului similar al Ministerului Public, pentru
evaziune fiscala
Doi timisoreni sunt cercetati de ofiterii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Politiei Romane, impreuna cu procurorii serviciului similar al Ministerului Public, pentru
evaziune fiscala si folosirea bunurilor societatii in scop personal, dupa ce au prejudiciat statul, prin neplata impozitului pe profit si a TVA, cu peste 1,5 milioane de euro. Ancheta autoritatilor de la Bucuresti a demarat in urma autosesizarii ofiterilor timisoreni de la "Fraude economice", care au descoperit ca prin firma SC Bojan Trade SRL Timisoara erau tranzactionate zeci de tone, fara a fi inregistrate in actele contabile ale societatii.
Ancheta politistilor timisoreni asupra activitatii societatii Bojan Trade SRL a fost demarata in urma sesizarii din oficiu a unui ofiter de la Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, care descoperise ca prin firma respectiva sunt tranzactionate zeci de tone de cereale fara a fi platite taxele aferente catre stat.
Astfel, din verificarile efectuate, ofiterii au documentat activitatea infractionala a administratorului societatii, Mugur Eugen Bojan (46 de ani), din Timisoara, si a lui Adolf Simon (50 de ani), din comuna Ghiroda, fara ocupatie, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de evaziune fiscala si folosirea bunurilor societatii in scop personal.
Anchetatorii au stabilit ca, in cursul anului 2004, cei doi au desfasurat activitati comerciale, in numele societatii, fara a le inregistra in documentele contabile ale firmei si a plati impozitul pe profit si TVA, prejudiciind astfel statul cu peste 54 de miliarde de lei.
Potrivit purtatorului de cuvant al IJP Timis, inspector principal Pavel Dumitru, suma a fost estimata de catre Garda Financiara Sectia Timis, "intrucat nu i-au fost prezentate toate documentele contabile ale societatii din care ar fi reiesit, concret, activitatile comerciale ale acesteia".
"Avand in vedere ca valoarea prejudiciului depaseste 100.000 de euro, dosarul a fost declinat spre competenta solutionare in favoarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism Bucuresti", ne-a mai declarat purtatorul de cuvant al IJP Timis, precizand ca cercetarile sunt continuate pentru documentarea si probarea intregii activitati infractionale si recuperarea integrala a prejudiciului cauzat.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.