Ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca in luna iunie va lua decizia unificarii AVAS si OSPI. " AVAS si OSPI trebuie sa fie reunite. In iunie-iulie, dupa semnarea tratatului de aderare la UE vom reorganiza Guvernul si unele institutii de
Ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca in luna iunie va lua decizia unificarii AVAS si OSPI. " AVAS si OSPI trebuie sa fie reunite. In iunie-iulie, dupa semnarea tratatului de aderare la UE vom reorganiza Guvernul si unele institutii de privatizare. Atunci vom propune si comasarea celor doua institutii de privatizare. Principalul obiectiv al Guvernului il constituie realizarea unui proces de privatizare transparent, care sa fie ferit de orice neregularitate si maximizarea pretului de vanzare" - a declarat Tariceanu.
Acest semnal poate constitui primul pas spre transformarea noii entitati intr-un puternic fond de investitii ce poate deveni un actor important pe piata de capital. El ar urma sa gestioneze pachetele reziduale de actiuni la societatile privatizate. Practic, prin iesirea pe piata de capital, pe un model similar SIF-urilor, se poate realiza acea privatizare care sa aduca maximizarea pretului de vanzare dar si atragerea pe Bursa a unui puternic flux investitional. "Ar fi corect ca prin preconizata unificare a AVAS si OSPI sa fie construit un fond de investitii privat, un actor pe piata de capital. Ideea nu este noua ea fiind lansata cu ceva timp in urma de fostul presedinte al Bursei, Viorel Marian Pana. Este idee actuala ce merita a fi sustinuta"- afirma Stere Farmache, directorul general al BVB.
Contactat, ex-senatorul Viorel Marian Pana a declarat: "Si acum cred ca privatizarea poate deveni un actor principal pe piata de capital. Am sustinut si sustin ca privatizarea trebuie si poate fi privatizata prin transformarea ei intr-un atractiv fond de investitii. Mai ales acum intr-un moment favorabil pe piata de capital. Si am sa dau exemplul de succes al SIF-urilor. Societatile de Investitii constituie entitatile de baza ale manifestarii capitalului autohton, care s-au impus ca forte motrice in batalia pentru dezvoltarea unui mediu economic sanatos. Ele pot contrabalansa orice eventuala retragere masiva de fonduri straine".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.