Muzeul Taranului Roman organizeaza, miercuri, 9 martie, intre orele 13.00 - 16.00, Sarbatoarea celor 40 de mucenici, manifestarea amintind de martiriul a 40 de crestini din Sevasta, in secolul al IV-lea. Si in acest an, vizitatorii sunt invitati sa a
Muzeul Taranului Roman organizeaza, miercuri, 9 martie, intre orele 13.00 - 16.00, Sarbatoarea celor 40 de mucenici, manifestarea amintind de martiriul a 40 de crestini din Sevasta, in secolul al IV-lea. Si in acest an, vizitatorii sunt invitati sa aduca mucenici sau bradosi, care vor fi sfintiti de preot. Totodata, la muzeu vor veni cateva femei din Teleorman, Vrancea, Prahova, Suceava, Tulcea si Bucuresti care vor aduce mucenici pregatiti dupa diverse retete specifice zonelor din care provin. Vizitatorii vor putea admira icoane, lucrari de arta plastica si fotografica dedicate celor 40 de mucenici, toate fiind realizate de artisti consacrati precum Paul Gherasim, Mariana Macri, Ion Grigorescu, Mihai Sarbulescu, Claudiu Gheorghiu, Corina Petculescu si mesterul popular Mihaela Bercea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.