Economia SUA a avansat, in ultimii ani, mai rapid decat cele ale altor tari industrializate, dar cresterea a impulsionat, in mod paradoxal, declinul dolarului din ultimii trei ani, cred analistii de pe pietele financiare. Apetitul insatiabil al consu
Economia SUA a avansat, in ultimii ani, mai rapid decat cele ale altor tari industrializate, dar cresterea a impulsionat, in mod paradoxal, declinul dolarului din ultimii trei ani, cred analistii de pe pietele financiare. Apetitul insatiabil al consumatorilor americani pentru cumparaturi transforma Statele Unite intr-o tara importatoare, ducand la cresterea deficitelor comercial si de cont curent pana la niveluri record, iar ingrijorarile privind acest tip de dezechilibre au inceput sa afecteze dolarul din anul 2001, transmite Mediafax. Deficitul bugetar al SUA a atins, in anul fiscal trecut, 412 miliarde de dolari, reprezentand 3,8 la suta din PIB, si ar putea creste, in acest an, pana la 425 miliarde de dolari, potrivit estimarilor guvernamentale. Totodata, deficitul de cont curent s-a situat aproape de nivelul de 670 miliarde de dolari, sau 5,7 la suta din PIB, conform unui raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica. "Este greu de crezut ca moneda unei tari cu un deficit de cont curent reprezentand sase la suta din PIB ar putea creste pe termen mediu", a declarat Bob Hormats, analist la Goldman Sachs.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.