Nivelul investitiilor directe realizate de firme maghiare in Romania va depasi, pana la sfarsitul acestui an, un miliard de euro, a anuntat, miercuri, vicepremierul Gheorghe Copos.
Anul trecut, Ungaria a ajuns la nivelul de 800 milioane euro i
Nivelul investitiilor directe realizate de firme maghiare in Romania va depasi, pana la sfarsitul acestui an, un miliard de euro, a anuntat, miercuri, vicepremierul Gheorghe Copos.
Anul trecut, Ungaria a ajuns la nivelul de 800 milioane euro in ceea ce priveste volumul total al investitiilor directe in Romania, cu 40 la suta mai mult fata de nivelul inregistrat in 2003.
Gheorghe Copos s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu o delegatie a Ministerului Economiei si Transporturilor din Ungaria, condusa de subsecretarul de stat Istvan Major, principalul subiect al discutiei fiind cresterea volumului investitiilor ungare in Romania prin realizarea unor proiecte importante pentru dezvoltarea urbanistica si modernizarea Bucurestiului.
Cei doi oficiali au discutat si despre proiectul de investitii "Esplanada", in care va fi implicata si o firma din Ungaria.
Proiectul presupune realizarea si amenajarea unei zone pietonale si a unor spatii comerciale pe o suprafata de circa zece hectare, aflata in centrul Capitalei. Investitia totala pentru realizarea acestui proiect, care va incepe in curand, va depasi 800 milioane euro.
In luna martie 2004, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului anunta ca intentioneaza sa realizeze, in parteneriat public-privat, in zona centrala a Capitalei, un complex multifunctional care va cuprinde mall-uri, cladiri de birouri, imobile de locuit si hoteluri de
10-20 de etaje.
Complexul se va intinde pe o suprafata de peste 107.000 de metri patrati si va fi delimitat de strazile Unirii, Goga, Nerva Traian si Mircea Voda.
"Pentru definitivarea si aplicarea acestor proiecte comune de investitii vom stabili si vom inainta partenerilor din Ungaria un calendar, cu obiective si termene precise", a spus Copos.
Cei doi oficiali au discutat si despre experienta Ungariei in ceea ce priveste integrarea in UE, subsecretarul de stat maghiar explicand ca, in Ungaria, impactul negativ al integrarii europene a fost resimtit in principal in domeniul agriculturii, unde importurile s-au dublat dupa primele luni de la momentul aderarii, si in sectorul serviciilor, unde a fost inregistrata o crestere semnificativa a concurentei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.