Analistul economic Daniel Daianu si-a lansat, ieri, cartea "Pariul Romaniei. Economia noastra: reforma si integrare". Fostul economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (1992-1997) si ministru de Finante (decembrie 1997 - septembrie 1998) trateaza,
Analistul economic Daniel Daianu si-a lansat, ieri, cartea "Pariul Romaniei. Economia noastra: reforma si integrare". Fostul economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (1992-1997) si ministru de Finante (decembrie 1997 - septembrie 1998) trateaza, in lucrarea sa, o serie de realitati economice curente, cu care Romania se confrunta in prezent. Printre temele tratate putem regasi in cuprinsul volumului "Restructurarea - intre cifre si cifre...", "Concurenta fiscala", "Economia romaneasca si euro", "Leul mai puternic si deficitul de cont curent", "Are oare Romania o economie de piata functionala?" sau "Cum poate Romania exporta mai mult in Federatia Rusa?".
"Cartea este adresata si studentilor, celor care sunt preocupati de viata politica, de viata sociala, trateaza si aspecte de politica externa, relatiile cu principalele tari membre ale Uniunii Europene, relatiile cu Statele Unite ale Americii. Este o carte care se adreseaza unui numar cat mai mare de cetateni ai acestei tari. Economia nu este un subiect usor si avem foarte multi neavizati care-si exprima punctele de vedere, multi chibiti. Asta face parte din regulile democratiei, nu putem sa oprim oamenii sa-si exprime punctele de vedere, dar mai ales atunci cand ai o pozitie, cand esti intr-o ipostaza importanta, ceea ce spui trebuie sa aiba o mare responsabilitate. Asta am urmarit prin aceasta carte, si ea s-a nascut prin nevoia mea de a comunica cu concetatenii, si sper ca ea sa fie citita de cat mai multi romani", afirma Daniel Daianu despre lucrarea sa.
"Este prima carte care reuneste interventii de-ale mele in presa scrisa, exista o structura, nu este un volum care reuneste la intamplare aceste interventii, exista teze de baza, printre care faptul ca Romania va intra in Uniunea Europeana ca o tara ce vine din urma, o tara care, in anumite privinte, este foarte europeana, in alte privinte este o tara in curs de dezvoltare, nu trebuie sa mai spun acest fapt, oamenii o simt pe pielea lor zi de zi, si tocmai pentru ca aceasta este situatia nu ne va fi usor in Uniunea Europeana. De altfel, foarte multi dintre noi descoperim acum ce travaliu va avea de facut Romania pentru a avea o intrare cat mai onorabila si pentru a avea un parcurs cat mai onorabil in cadrul Uniunii Europene. De fapt, in aceasta carte eu si deplang precaritatea dezbaterii publice din Romania si-mi pare rau si constat cu amaraciune ca descoperim teme pe care, de fapt, de multi ani ar fi trebuit sa le dezbatem, sa le comentam...", a mai precizat autorul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.