Ca urmare a reactiilor dure din partea confederatiilor sindicale
cu privire la propunerile Ministerului Muncii de modificare a legislatiei, s-a stabilit ca acesta sa joace doar rolul de moderator in cadrul dialogului ce va avea loc intre conf
Ca urmare a reactiilor dure din partea confederatiilor sindicale
cu privire la propunerile Ministerului Muncii de modificare a legislatiei, s-a stabilit ca acesta sa joace doar rolul de moderator in cadrul dialogului ce va avea loc intre confederatiile patronale si cele sindicale.
Cu toate acestea, cele cinci organizatii sindicale - CNS Cartel Alfa, Blocul National Sindical (BNS), CNSLR-Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatia "Meridian" - care
s-au intalnit, ieri, la Palatul Victoria, cu premierul Tariceanu, au precizat ca nu se gandesc sa renunte la protestele anuntate.
"Desi primul-ministru a luat act de dorinta noastra, nu putem trece cu vederea faptul ca acesta reprezinta curentul care spune ca din cauza FMI-ului trebuie schimbat Codul muncii. Ca atare, luni, vom picheta sediile prefecturilor din tara", ne-a declarat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu. In semn de protest la intentiile Guvernului de a modifica legislatia muncii, Uniunea Sindicatelor din Municipiul Bucuresti (USMB), filiala a CNSLR Fratia, a anuntat ca in cursul zilei de luni va picheta sediul Prefecturii Bucuresti.
In cadrul intalnirii cu partenerii sociali, premierul Tariceanu a acceptat faptul ca Romania trebuie sa se indrepte catre Modelul Social European si sa aplice conventiile Organizatiei Internationale a Muncii.
Acesta a sustinut ca salariatul roman trebuie sa fie protejat in relatiile cu angajatorul. La randul sau, liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a afirmat ca suspecteaza patronatele de interese ascunse.
"Asteptam un punct de vedere comun al patronatelor, insa nu
le-am inteles pozitia ambigua de care au dat dovada", ne-a declarat Hossu.
Patronii sustin modificarea Codului muncii, insa nu in forma propusa de Ministerul Muncii, si dezaproba reactia sindicatelor fata de aceasta initiativa. Pentru a impiedica adoptarea de catre Guvern a proiectului de modificare a Codului muncii, liderii sindicalistilor au anuntat ca vor fi organizate proteste intre 21 februarie si 18 martie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.