Dupa cele 70 de vagoane incarcate cu benzina fara plumb, care au disparut fara urma in zona Gara de Vest- Solventul, alte o suta se pare ca au avut aceeasi soarta. In primul caz, proprietarul marfii, cetateanul strain Akaroglu Cuneyit, este suspectat
Dupa cele 70 de vagoane incarcate cu benzina fara plumb, care au disparut fara urma in zona Gara de Vest- Solventul, alte o suta se pare ca au avut aceeasi soarta. In primul caz, proprietarul marfii, cetateanul strain Akaroglu Cuneyit, este suspectat de legaturi cu afacerea "Rafo".
Pentru ca se sustrage urmaririi penale, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au cerut, la inceputul acestei saptamani, emiterea de mandare de arestare preventiva in lipsa pe numele sau si al altor patru persoane.
Ancheta declansata in cazul celor 70 de vagoane care valorau 102 miliarde de lei i-a condus pe politisti pe un alt "fir". Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) anunta inca de marti ca tot in statia C.F. Timisoara Vest a mai sosit un grup de 102 vagoane apartinand unei societati comerciale cu sediul in Salonta, judetul Bihor. Si in acest caz, au fost declansate verificari pentru a se stabilii daca au fost sau nu incalcate normele legislatiei fiscale.
Comisariatul Regional Vestic al Garzii Financiare a inceput investigatiile, depistand astfel o noua tranzactie ilegala, in valoare de 155,2 miliarde de lei. 102 vagoane cu benzina fara plumb au fost aduse la jumatatea lunii decembrie in substatia Solventul.
Din documentele de insotire a reiesit faptul ca transportul era pentru o firma bihoreana, din Salonta, Penzemax SRL.
Situatia este destul de ciudata, avand in vedere ca firma respectiva nu avea nici un depozit declarat in Timisoara, deci, logic, nu ar fi avut de ce sa aduca vagoanele acolo. Si de aceasta data, vagoanele au disparut fara urma, la fel ca in cazul celor 70.

Procurorii au de lucru
Surse autorizate spun insa ca este foarte posibil ca benzina sa fi fost vanduta pe ascuns. Intr-o prima faza, Garda Financiara a calculat un prejudiciu de 63,6 miliarde de lei, in timp ce, in primul caz, paguba la bugetul de stat se ridica la 39,3 miliarde de lei.
Politistii Serviciului Transporturi din cadrul IPJ Timis au declinat cercetarile in acest dosar complex catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism.
Personajul principal al dosarului, Cuneyit, pe numele caruia s-a emis mandat de arestare preventiva in lipsa, proprietarul celor 70 de vagoane, este acuzat de evaziune fiscala si fals intelectual.
Cu siguranta, si cel de-al doilea caz va ajunge tot pe masa procurorilor, care vor stabili cu exactitate unde s-au "evaporat" milioane de litri de combustibil.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.