Cei care au aºteptat versiunea de 5.000 de euro a modelului Dacia Logan iºi refac probabil planurile ºi calculele de la o zi la alta, pentru cã evoluþia surprinzãtoare a cursului de schimb al monedei europene ºi lip

Cei care au aºteptat versiunea de 5.000 de euro a modelului Dacia Logan iºi refac probabil planurile ºi calculele de la o zi la alta, pentru cã evoluþia surprinzãtoare a cursului de schimb al monedei europene ºi lipsa unor informaþii mai precise din partea reprezentanþilor companiei Dacia nu ii ajutã in estimãrile lor.
Dacia Logan de 5.000 de euro ar trebui lansatã in acest an, insã directorul general al companiei Dacia, François Fourmont, declara recent cã nu s-a luat incã decizia asupra momentului cand va fi introdusã versiunea de 5.000 de euro a Daciei Logan, in prezent fiind urmãritã, in special, creºterea cadenþei de producþie pentru acest model ºi satisfacerea cererilor clienþilor care opteazã pentru versiunile cu echipare superioarã. "Pentru un constructor auto, decizia de a lansa un produs sau o nouã versiune a unui model se bazeazã pe analize de marketing ºi pe alþi factori, referitori la aºteptãrile ºi cererea clienþilor, ºi nu pe fluctuaþiile cursului de schimb. De aceea privilegiem versiunile superioare ale modelului Logan, care sunt cerute de clienþii noºtri intr-o mare mãsurã", a declarat, ieri, pentru Rompres Jacques Abot, director comercial la Dacia.

La momentul lansarii comerciale a modelului Logan, in septembrie 2004, euro se situa undeva la 41.000-42.000 lei, insa de la sfarsitul lunii octombrie 2004, dupa decizia BNR de a-si limita interventiile in piata valutara, a cunoscut o depreciere in raport cu leul, care a luat prin surprindere firmele si analistii pietei.

Angajati si angajatori au hotarat sa organizeze un protest comun
Sindicatele si patronatele din industria usoara au hotarat declansarea actiunilor comune de protest, pentru a arata ca industria usoara nu are un program de dezvoltare, iar noile fluctuatii de pe piata valutara a adus-o in faliment, a declarat, ieri, Maria Grapini, presedinta Federatiei Patronale din Industria Usoara FEPAIUS.
Cei doi parteneri de dialog social au cerut Executivului elaborarea unei politici concrete privind introducerea barierelor vamale la marfa ce vine din Asia, renuntarea la plata energiei electrice in functie de calendarul orar al zilei.
"Fluctuatiile valutare nu da incredere agentilor economici sa mai contracteze imprumuturi de la banci pentru a face investitii, reorganizari, modernizari, pentru pregatirea agentului economic in vederea integrarii in UE.
Practic multi agenti economici vor intra in faliment iar angajatii isi vor pierde locurile de munca", sustine Maria Grapini.
Sindicatele sunt nemultumite ca nu pot negocia contractul colectiv de munca, deoarece patronii nu stiu ce salariu sunt in stare sa le ofere.
"Este pentru prima data cand ne dam mana sindicate si patronate pentru a ne apara locurile de munca si afacerea", a declarat Gheorghe Stefanescu, presedintele sindicatelor din industria textila.
Atat sindicatele cat si patronatele au anuntat ca saptamana viitoare vor organiza mitinguri de protest in fata sediului Guvernului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.