Autoritatile locale cer sprijinul specialistilor pentru prevenirea fenomenului infractionalitatii juvenile, ajuns la cote ingrijoratoare. In acest sens, Primaria Sectorului 3 - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului organizeaza
Autoritatile locale cer sprijinul specialistilor pentru prevenirea fenomenului infractionalitatii juvenile, ajuns la cote ingrijoratoare. In acest sens, Primaria Sectorului 3 - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului organizeaza, in perioada 16-18 februarie, seminarul "Rolul specialistilor in prevenirea si combaterea fenomenului de delincventa juvenila", in conformitate cu Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Primarul Liviu Negoita a invitat, alaturi de presedintii Comisiilor sociale si juridice din cadrul Consiliului local - consilierii locali Ion Munteanu si Vasile Avram - specialisti de marca in domeniu, printre care Bogdan Panait, ministru secretar de stat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, prof. dr. Tudorel Butoi, prof. univ. dr. Dan Banciu, lector univ. dr. Gheorghe Florian - de la Institutul National de Criminologie, reprezentanti ai ONG-urilor active in domeniu, reprezentanii ai directiilor de protectie a drepturilor copilului din sectoarele Capitalei si reprezentanti ai Politiei. "Seminarul isi propune, in primul rand, a fi un model de buna practica privind adoptarea masurilor de protectie sociala cu caracter preventiv in favoarea copiilor, chiar daca au savarsit o fapta penala si care au nevoie de sprijin in vederea reintegrarii in societate", apreciaza Liviu Negoita.
Edilul ne-a declarat ca, la nivelul Sectorului 3, in evidentele Directiei de specialitate figureaza 81 de copii cu varste de pana la 16 ani care au savarsit o fapta penala si care nu raspund penal (11 copii nescolarizati, 24 aflati in abandon scolar, 2 institutionalizati, 47 de copii provenind din familii cu o situatie financiara precara, iar alti 9 cu probleme de intelect). "Pentru acest an, ne propunem implementarea unor masuri active pentru minorul care a savarsit o fapta penala si nu raspunde penal, prin dezvoltarea Complexului de servicii pentru copilul delincvent, institutie care include un Centru de zi, unul de resurse si altul de consiliere. In cadrul Complexului, copiii vor beneficia de servicii de specialitate asigurate de reprezentantii DGASPC-Sector 3 prin acordarea de asistenta juridica, sociala si psihologica, toate acestea constituind primele masuri de diminuare si combatere a fenomenului delicventei juvenile", a mai declarat primarul Negoita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.