Toata lumea este cu ochii pe trei barbati de la Hollywood, care sunt detinatorii celor mai mari 24 de secrete ale cinematografiei actuale, si care nu pot fi momiti cu nici un chip sa dezvaluie ceea ce stiu, comenteaza CNN.
Este vorba despre cei
Toata lumea este cu ochii pe trei barbati de la Hollywood, care sunt detinatorii celor mai mari 24 de secrete ale cinematografiei actuale, si care nu pot fi momiti cu nici un chip sa dezvaluie ceea ce stiu, comenteaza CNN.
Este vorba despre cei trei membri ai Comitetului de numarare a voturilor castigatorilor Oscarurilor de anul acesta. Greg Garrison, Rick Rosas si Brad Oltmanns stiu, in principiu, cine va obtine mult ravnita statueta, iar cu precizie vor sti cu 48 de ore inainte de ceremonia din 27 februarie.
De obicei doar doi sunt cei care stiu cine vor fi castigatorii, insa anul acesta sunt trei, cu Oltmanns, de la PricewaterhouseCoopers, care s-a alaturat echipei de "veterani" Rosas si Garrison care numara voturile.
In afara castigatorilor, cei trei mai au un secret care trebuie pastrat - de data asta pe vecie - cine ar fi putut iesi castigator, adica cine ar fi pe al doilea loc la fiecare categorie.
In alti ani, cursa pentru Oscar a fost decisa chiar si de un singur vot, a dezvaluit Garrison, care a mai povestit ca "au fost alegeri foarte stranse, insa noi nu spunem nimanui, nici macar academiei, asa ca toata lumea e linistita". In cei 71 de ani de existenta, nu a existat nici o bresa de securitate in procesul de numarare a voturilor pentru unul dintre cele mai asteptate concursuri din lume.
Unul dintre motive este ca fiecare dintre cele 5808 de buletine de vot trimis de catre membrii academiei are "un numar de control" care corespunde cu membrul care a votat.
In cazul in care unul dintre aceste voturi este furat sau pierdut - s-a intamplat in 2000 - comitetul raporteaza academiei. Numarul de control lipsa este anulat si se emite un alt numar si un alt vot.
Voturile sosesc la biroul PricewaterhouseCoopers pana la ora 17 p.m., la data de 22 februarie.
Intr-o era in care voturile electronice sunt utilizate peste tot, cei de la Oscaruri au o idee mai buna: fiecare pas din procesul de votare se scrie de mana, la insistenta academiei si "nu exista nici un fel de informatie in computere, astfel incat nici un hacker nu poate fura nimic" a declarat Bruce Davis, directorul executiv al academiei.
Trei zile dureaza numaratoarea voturilor finale pentru Garrison, Rosas si Oltmanns; ei vor termina vineri, in conditiile in care ceremonia de decernare a premiilor are loc duminica.
Voturile intr-o sala de conferinte securizata, fara ferestre, suficient de mare pentru ei si pentru cativa asistenti alesi pe spranceana, alaturi de 5.808 bucati de hartie.
In ziua show-ului, acompaniati de ofiteri de politie din Los Angeles, imbracati in smochinguri, cei trei aleg rute separate de drum pentru a ajunge la Teatrul Kodak. Fiecare dintre ei poarta o servieta cu cate doua seturi de plicuri care contin numele castigatorilor.
Intrebati daca au servietele legate cu catuse de maini, Garrison a glumit spunand ca "aceasta metoda este utilizata pentru showurile mai putin importante, cum ar fi MTV-ul".
Atat el cat si colegii sai memoreaza filmele castigatoare la fiecare categorie, astfel incat sa poata interveni discret, in caz ca unul dintre prezentatori greseste.
Plicurile nefolosite sunt date uneori castigatorilor ca suveniruri, unele sunt distruse, iar altele stau in serviete pana anul urmator, cand trebuie inlocuite cu altele. "Am o gramada de astfel de plicuri la mine acasa", a marturisit Garrison.
In timpul decernarii Oscarurilor, Garrison si Oltmanns trebuie sa mai stea cateva ore in culise, ca sa dea prezentatorilor plicurile inainte ca acestia sa intre pe scena.
"Sunt momente chiar placute in culise, iar prezentatorii sunt foarte emotionati aproape tot timpul" a mai povestit Garrison.
In timp ce Garrison si Oltmanns stau in culise, Rosas trebuie sa stea "intr-un loc secret din teatru, in caz ca Brad devine atat de nervos si lesina", rade Garrison.
Pauzele de toaleta nu sunt posibile, pentru ca premiile se succed foarte repede. Astfel, barbatilor nu li se recomanda sa consume lichide inainte sau in timpul show-ului. Insa, la sfarsit, toate interdictiile dispar. "Cea mai pregnanta senzatie pe care o am intotdeauna dupa spectacol este setea, astfel incat mergem in sala de Bal si rezolvam", a conchis Garrison. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.