O comisie israeliana care cauta modalitati de reducere a platilor pentru concedii de boala a descoperit ca in ultimii 20 de ani s-a inregistrat o crestere constanta a numarului de zile libere obtinute de angajati in urma unor accidente de munca.Daca
O comisie israeliana care cauta modalitati de reducere a platilor pentru concedii de boala a descoperit ca in ultimii 20 de ani s-a inregistrat o crestere constanta a numarului de zile libere obtinute de angajati in urma unor accidente de munca.Daca in anii 1980 media era de 16 pana la 20 de zile de concediu medical pe an, in 2001 ea a atins un prag maxim de 40 de zile pe an, scazand in 2003 la 34 de zile pe an. Prin comparatie, media concediilor medicale in Europa este cuprinsa intre 19 si 25 de zile, in timp ce in Asia este si mai mica.
Comisia a descoperit ca in mod paradoxal numarul zilelor de concediu medical a inregistrat o crestere intr-o perioada in care numarul accidentelor de munca a inregistrat o scadere. Numarul zilelor in care muncitorii israelieni s-au aflat in concediu de boala aproape s-a dublat in aceasta perioada, ajungand de la 1,3 milioane la 2,5 milioane.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.