Astfel, ieri-dimineata s-au inregistrat in mai multe zone ale tarii temperaturi deosebit de scazute. In localitatea Intorsura Buzaului, din judetul Covasna, s-a inregistrat, ieri dimineata, una dintre cele mai scazute temperaturi din ultimii 15 ani,

Astfel, ieri-dimineata s-au inregistrat in mai multe zone ale tarii temperaturi deosebit de scazute. In localitatea Intorsura Buzaului, din judetul Covasna, s-a inregistrat, ieri dimineata, una dintre cele mai scazute temperaturi din ultimii 15 ani, - 35 de grade Celsius. Meteorologii spun ca aceasta temperatura reprezinta un record absolut in zona pentru luna februarie. In municipiul Sf. Gheorghe, mercurul termometrelor a coborat pana la - 28,1 grade Celsius, iar la Targu Secuiesc, pana la - 24 de grade. Termometrele din Teleorman au aratat, ieri dimineata, valori deosebit de scazute pentru aceasta zona de sud a tarii: in Zimnicea, - 23 de grade, la Alexandria, - 22 de grade, in Rosiorii de Vede, Videle si Turnu Magurele, intre - 19 si 20 de grade. Conform cercetatorilor de la Statiunea judeteana Agricola Draganesti Vlasca, temperaturile scazute dovedesc rolul deosebit pe care il are stratul de zapada ce acopera Campia Teleormanului in protejarea plantelor de pe cele circa 240.000 hectare de grau, orz, orzoaica si rapita impotriva inghetului. (Radu Crivat)

ELICOPTERE IN CONSTANTA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.