SISTEM NOU. Toate masinile care vor fi vandute in Uniunea Europeana, incepand din 2009, vor trebui echipate cu un dispozitiv care, in cazul unor accidente, vor semnaliza automat serviciile de securitate si vor indica exact locul unde s-a produs eveni
SISTEM NOU. Toate masinile care vor fi vandute in Uniunea Europeana, incepand din 2009, vor trebui echipate cu un dispozitiv care, in cazul unor accidente, vor semnaliza automat serviciile de securitate si vor indica exact locul unde s-a produs evenimentul. Comisia Europena si producatorii de autovehicule au anuntat ca dispozitivul poate fi declansat automat sau manual de orice persoana care se afla in fata masinii accidentate. Gratie numarului unic european pentru apeluri de urgenta - 112 - aparatul va scurta interventia de urgenta, iar estimarile arata ca, in acest fel, s-ar putea salva cam 2.000 de vieti omenesti pe an. Primele probe ale serviciilor ""eCall"" sunt prevazute in 2006.
UNDA VERDE. Comitetul Reprezentantilor Permanenti al UE a aprobat in unanimitate tratatele de aderare ale Romaniei si Bulgariei, informeaza site-ul Euractiv. Stirea a fost anuntata de ministrul bulgar de Externe, Solomon Passy, intr-un interviu acordat postului national de radio de la Sofia. Cu o zi inainte, ministrul Integrarii din Bulgaria, Meglena Kuneva, avertizase ca, in cazul in care actuala criza parlamentara de la Sofia ia amploare si rezulta in formarea unui cabinet interimar, Bulgaria ar putea parea incapabila sa semneze Tratatul de Aderare la UE. Cinci partide din Opozitia bulgara au depus in Parlament o motiune de cenzura care, potrivit analistilor, ar putea sa determine caderea Guvernului de centru dreapta al premierului Sim...on de Saxa-Cobourg-Gotha.
INTERZIS. Parlamentarii europeni se gandesc sa interzica semnele comuniste, cum ar fi secera si ciocanul, daca Uniunea Europeana nu va fi de acord cu prezenta celor naziste. Legislatorii din tari ca Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania si Slovacia invoca masacrele si suferintele la care au fost supusi oamenii din fostul spatiu sovietic. Responsabilii de la Bruxelles au o problema cu interzicerea insemnelor comuniste deoarece acestea sunt inca prezente in cazul partidelor cu aceasta orientare din fostul spatiu sovietic.

Grupaj realizat de Radu Croitoru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.