Evaluarea politistilor si, mai ales, a sefilor de inspectorate, ceruta de chestorul de Politie Dan Fatuloiu, seful Politiei Romane, a facut "victime" la Dolj. Aici, specialistii care i-au luat la puricat pe subalternii chestorului-sef Constantin Codi
Evaluarea politistilor si, mai ales, a sefilor de inspectorate, ceruta de chestorul de Politie Dan Fatuloiu, seful Politiei Romane, a facut "victime" la Dolj. Aici, specialistii care i-au luat la puricat pe subalternii chestorului-sef Constantin Codita, investigat deocamdata din punct de vedere
medical, s-au aratat nemultumiti de rezultate. In afara sefului Inspectoratului Dolj, a fost luat in vizor si comisarul Constantin Dobrescu, cel care ar fi trebuit sa anihileze clanurile mafiote si sa pastreze ordinea in Craiova.
Imediat dupa instalarea in fotoliul de sef al Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul de Politie Dan Fatuloiu a cerut evaluarea tuturor subalternilor lui, mai cu seama a celor aflati la comanda Inspectoratelor Judetene. Intentia sefului IGPR era cu atat mai laudabila, cu cat viza "epurarea" Politiei de persoane care, desi sunt platite "din banii contribuabililor" sa apere siguranta cetateanului, nu fac decat sa serveasca propriilor interese. Asa ca, o data cu toti politistii romani au fost testati si cei din Dolj. Numai ca o parte dintre ei au "picat" cu brio. Mai exact, seful Inspectoratului, chestorul-sef Constantin Codita (internat deocamdata la Spitalul Militar Central), precum si adjunctii lui, Ilie Vilau si Constantin Dobrescu.
S-ar zice ca acest lucru nu este deloc o noutate, mai ales ca, la sfarsitul anului trecut, in urma unei prime verificari a Corpului de Control, Ministerul Administratiei si Internelor sesizase "deficiente in gestionarea de catre Politie a actiunilor antisociale ale unor locuitori din cartierele Fata Luncii si Catargiu, soldate cu confruntarile violente din luna septembrie 2003, precum si insuficienta activitatii de documentare a faptelor comise de lideri marcanti ai lumii interlope locale".

Batista pe tambal
Asa cum am mai scris, chestorul-sef Constantin Codita a fost martor la tot ce s-a intamplat in Craiova in ultimii patru ani. Sub "aripa" lui, marii camatari ai orasului si-au sporit averile, ajungand proprietari a peste zeci de apartamente si vile, restaurante si chiar masini scumpe. Ajutati de nepasarea lui Codita si a adjunctilor lui, clanurile au reusit sa imparta Craiova pe zone de influenta si sa se razboiasca in strada atunci cand trebuiau reglate conturile. Cativa lideri au fost retinuti, altii sunt inca in libertate...
Constantin Dobrescu, unul dintre adjunctii lui Codita, a invatat bine lectia de la seful lui, "instrumentand" asijderea dosarele si "implicandu-se" in egala masura... In 2003, cand a izbucnit revolta tiganilor din Craiova, el a fost unul dintre cei care au condus echipele de politisti.
Concluzia: in momentul in care mascatii de la "interventie rapida" au fost pe punctul de a fi linsati, singurul om care a avut curajul sa ordone deschiderea focului pentru a tine situatia sub control a fost subcomisarul Daniel Comisaru, nu Constantin Dobrescu.
Dosarele in care a fost cercetat Genica Boerica, intocmite de ceilalti subordonati ai lui Codita, Ilie Vilau si Laurentiu Gulin, au fost trimise Parchetelor cu propunere de neincepere a urmaririi penale.
Unele erau contrasemnate de Constantin Codita sau de Constantin Dobrescu. De fapt, acesta este unul dintre aspectele pentru care Codita a fost audiat de procurori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.