In spiritul "eficientizarii intregului personal", chestorului de politie Gelu Drajneanu, fost prim-adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, "i-a fost acceptata" demisia, fiind "numit in functia de director al Directiei Operatii,

In spiritul "eficientizarii intregului personal", chestorului de politie Gelu Drajneanu, fost prim-adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, "i-a fost acceptata" demisia, fiind "numit in functia de director al Directiei Operatii, la Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IGPR", a anuntat, intr-un comunicat, chestorul Fatuloiu. Cu alte cuvinte, din dispozitia acestuia din urma, Gelu Drajneanu, fost coordonator al Crimei Organizate si al Investigatiilor Criminale, a preluat (din proprie initiativa, zice comunicatul) functia pe care, pana saptamana trecuta, a detinut-o chiar seful IGPR.
Intr-un comunicat de presa Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) anunta eliberarea, "la cerere", din functia de prim-adjunct al inspectorului general al Politiei Romane, a chestorului Gelu Drajneanu.
IGPR precizeaza ca acest lucru a fost facut "prin ordinul Ministerului Administratiei si Internelor (...) ca urmare a manifestarii unilaterale de vointa a ofiterului, care a solicitat sa fie eliberat din functia de prim-adjunct al inspectorului general al Politiei Romane si mutat la Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, pe o functie corespunzatoare pregatirii si gradului profesional detinut". Conform unor surse, plecarea lui Drajneanu s-a facut pe fondul unor discutii aprinse pe care acesta le-a avut cu noul sef al IGP. In urma acestor evenimente, Drajneanu a intrat in concediu inca de luni, nu inainte de a-si exprima dorinta de a pleca din IGPR.
Oricum, comunicatul mai spune ca Gelu Drajneanu a fost numit, imediat, printr-un ordin al MAI, in functia de director al nou-infiintatei Directii Operatii, la Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog.
Ceea ce nu este mentionat, insa, este faptul ca, pana saptamana trecuta, o functie similara a fost detinuta de chestorul de politie Dan Fatuloiu. In schimb, suntem asigurati ca aceste schimbari au fost facute in spiritul unui "management modern practicat la nivelul Politiei Romane care vizeaza cresterea eficientei intregului personal (...)".

Nou-nascuta Directie Operatii
Incercand sa aflam care sunt atributiile Directiei Operatii, am accesat site-ul Politiei Romane. Ba chiar le-am solicitat chestorului de politie Dan Fatuloiu printr-o adresa oficiala. Zadarnic, insa.
In primul caz, documentarea noastra s-a limitat la a sti ca, la conducerea DGCCOA, se afla tot chestorul de politie Damian Miclea si ca acesta are in subordine trei Directii: cea de Combatere a Crimei Organizate, cea Antidrog si... Operatii. Bineinteles, pe site sunt mentionate atributiile, dar nu defalcat pe directii, ci in ansamblu. Asa ca n-am putut sa ne dumirim daca fostul coordonator al Directiei de Combatere a Crimei Organizate si al Investigatiilor Criminale (Gelu Drajneanu), a fost numit in functia pe care pana mai ieri a detinut-o Dan Fatuloiu pentru ca este o persoana extrem de capabila sau s-a dorit trecerea lui pe "linie moarta" ca sa nu mai incomodeze pe nimeni. Mai mult, pe pagina DGCCOA sunt trecute doar adresele de mail ale Directiei de Combatere a Crimei Organizate si cea a Directiei Antidrog. Atat...
In cel de-al doilea caz a fost doar pierdere de timp, pentru ca seful Politiei Romane se afla la o sedinta tinuta la sediul Ministerului Administratiei si Internelor (legata probabil de numirea noului sef al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti).

Locurile vacante, ocupate prin concurs
Revolutionarea Politiei Romane instituita de chestorul Dan Fatuloiu continua. Inspectorul general si-a propus evaluarea personalului cu functii de conducere din IGPR cu ajutorul unui program elaborat "pe criterii stiintifice". Potrivit chestorului Dan Fatuloiu, acesta este "conceput pe baze moderne si se refera strict la aspectele profesionale, facilitand identificarea celor care nu corespund standardelor europene de management".
Astfel, am fost anuntati ca, "pentru ocuparea posturilor de conducere devenite vacante sau a celor nou create, prin reorganizare, s-a luat masura imbunatatirii criteriilor de selectie, urmand ca aceasta sa se faca numai prin concurs, tocmai pentru a se exclude posibilitatea influentelor (de orice natura) din afara institutiei ori interpretarile subiective, singurele norme de evaluare fiind competenta si probitatea profesionala".

Sefi cunoscatori de limbi straine
In ceea ce priveste organizarea concursurilor la nivel central si teritorial, IGPR precizeaza ca toate unitatile au fost informate cu privire la noile modalitati de evaluare si ca acestea se vor desfasura pe baza unor grile care sa ateste "insusirea tematicii si bibliografiei recomandate", testele urmand a fi transmise on-line, chiar in ziua concursului.
De asemenea, avand in vedere ca, in perspectiva preaderarii la Uniunea Europeana, Politia Romana si-a intensificat actiunile de cooperare internationala, s-a stabilit ca, pentru a fi numit intr-o functie de conducere la nivelul directiilor din IGPR care au astfel de atributii, se va sustine proba de concurs pentru cunoasterea unei limbi straine, de circulatie internationala. Mai mult, IGPR informeaza ca, de anul viitor, aceasta obligativitate (a cunoasterii unei limbi straine) se va introduce "pentru toate functiile similare de la nivelul Inspectoratelor de Politie Judetene".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.