Mai multe ministere si institutii (MAI, MApN, MEC, MEdC, MS, MTCT, MAPDR) solicita respingerea unor proiecte de legi adoptate de fostul Cabinet si aflate in dezbaterea Parlamentului. Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a
Mai multe ministere si institutii (MAI, MApN, MEC, MEdC, MS, MTCT, MAPDR) solicita respingerea unor proiecte de legi adoptate de fostul Cabinet si aflate in dezbaterea Parlamentului. Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a prezentat Guvernului, in sedinta de saptamana trecuta, o nota prin care se solicita respingerea a patru proiecte de lege aprobate de fostul Cabinet si retragerea, respectiv amanarea a altor doua proiecte de legi aprobate in timpul fostei guvernari. De asemenea, se mai precizeaza ca nu mai sunt sustinute unele ordonante de urgenta ale guvernarii PSD, aflate la Parlament pentru aprobare.
Astfel, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Serviciul de Protectie si Paza solicita respingerea proiectelor de lege aprobate de fosta guvernare si care permiteau angajatilor acestor institutii sa isi cumpere locuintele de serviciu pe care le au in administrare.
Ministerul Economiei si Comertului precizeaza, la randul sau, ca nu sustine aprobarea de catre Parlament a Ordonantei de Urgenta 91/2004, adoptata de fostul Cabinet la finalul mandatului, prin care Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului prelua creante in limita sumei de 4911 miliarde lei (circa 124 milioane euro), detinute de Termoelectrica asupra centralelor electrice care au intrat in proprietatea consiliilor locale.
Nici Ministerul Educatiei si Cercetarii nu sustine aprobarea de catre Parlament a Ordonantei de Urgenta 174/2001 privind unele masuri pentru imbunatatirea finantarii invatamantului superior, prin care institutiile de invatamant superior de stat trebuia sa verse la bugetul de stat o taxa in cuantum de 40% din veniturile aferente taxelor de scolarizare, pentru numarul de studenti scolarizati peste cifra aprobata, iar institutiile particulare de invatamant superior erau obligate sa achite la buget 10% din veniturile obtinute din taxele de scolarizare.
Ministerul Sanatatii nu sustine aprobarea Ordonantei de Urgenta 69/2002 pentru modificarea Legii asigurarilor sociale de sanatate, care introducea, ca alternativa, plata furnizorilor de servicii medicale pentru asistenta primara si de specialitate printr-o suma fixa negociata, alaturi de plata prin tarif pe persoana sau pe serviciu medical.
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului precizeaza, de asemenea, ca nu sustine aprobarea de catre Parlament a Ordonantei de Urgenta 122/2004 pentru modificarea Legii privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, prin care erau operate o serie de modificari in ceea ce priveste criteriile pe baza carora institutiile abilitate emit autorizatii de construire.
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale solicita retragerea din procedura de legiferare parlamentara a proiectului de lege pentru modificarea OU 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, act normativ care stabilea ca firmele care lucreaza in aceste zone beneficiaza de scutire de la plata taxelor vamale pentru materiile prime si componentele de productie importate, cu exceptia celor pentru productia, prelucrarea si conservarea carnii si a importului de zahar necesar productiei de ciocolata, de produse zaharoase si de bauturi racoritoare.
Ministerul Administratiei si Internelor cere amanarea dezbaterilor parlamentare asupra proiectului de lege pentru aprobarea OG 73/2002 privind organizarea si functionarea serviciilor publice de alimentare cu energie termica produsa centralizat, pana la adoptarea Legii energiei termice, care va abroga ordonanta mentionata. Legea energiei termice, prin care fosta guvernare a reluat ideea montarii cosurilor de evacuare a gazelor centralei termice de apartament pana la inaltimea acoperisului unui imobil, se afla, de altfel, - alaturi de proiectele privind combaterea migratiei politice, depozitele CEC pentru cumpararea de autoturisme Dacia, combaterea evziunii fiscale, sprijinirea romanilor din strainatate - pe lista proiectelor de legi restituite de Senat si care urmeaza sa fie modificate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.