In noul Parlament s-au adunat pentru a scrie legi oameni cu cele mai variate varste. Mandatele de parlamentar au fost impartite intre politicieni de la 25 de ani si jumatate pana la 81 de ani. Soarta a facut ca cel mai tanar parlamentar sa fie Mihai

In noul Parlament s-au adunat pentru a scrie legi oameni cu cele mai variate varste. Mandatele de parlamentar au fost impartite intre politicieni de la 25 de ani si jumatate pana la 81 de ani. Soarta a facut ca cel mai tanar parlamentar sa fie Mihai Apostolache chiar fiul unui fost senator PSD, care s-a sinucis in ultima zi de mandat al vechii legislaturi. Varsta minima pe care trebuie sa o aiba parlamentarii este de 23 de ani pentru a deveni deputat si 33 de ani pentru a intra in Senat. Pe listele de partid pentru Parlamentul ales pe 28 noiembrie anul trecut au aparut si numele unor persoane foarte tinere. Nu chiar de 23 de ani, cel mai tanar parlamentar fiind deputatul PSD de Prahova Mihai Cristian Apostolache, care pe 14 iunie 2004 a implinit 25 de ani. Colegul sau de partid, deputatul de Bacau Nicu Banicioiu, ii sufla in ceafa ca varsta, fiind doar cu trei luni mai batran. Tanarul Apostolache, in schimb, a primit primul sau mandat de parlamentar sub auspicii nu foarte placute. Tatal sau, parlamentar cu state vechi, senatorul PSD Victor Apostolache, a decis sa isi curme viata in ultima sa zi de mandat ca senator, toamna trecuta. Fiul sau, Mihai Apostolache, insa a facut parte din prima conducere a Camerei Deputatilor, stand la prezidiu primele doua saptamani din noua legislatura, ca secretar al Biroului Permanent.

SPP le-a facut greutati tinerilor deputati

Deputatul Banicioiu a fost oprit la un moment dat sa intre in Camera Deputatilor. Neavand inca legitimatia de deputat, Banicioiu a fost "usuit" de sepepistii de la intrarea in Casa Poporului. Dar se mandreste ca nu va avea probleme in timpul mandatului, deoarece s-a obisnuit sa se gospodareasca singur din timpul facultatii. "Am fost caminist sase ani, am invatat sa gatesc, dar hainele tot mama le spala. Ea imi dadea banii de buzunar si imi da si astazi, pentru ca nu am avut inca un salariu. Sa spun drept, imi pare rau ca nu mai stau in camin, pentru ca nimic nu se compara cu viata din Regie", ne-a povestit tanarul deputat. Pana cand isi va lua locul in noul Parlament, Banicioiu mai are o "problema": are burtica, motiv pentru care a inceput sa faca mai mult sport. Spre deosebire de el, Mihai Apostolache se poate bucura din plin de bunatatile multe si ieftine de la restaurantul Parlamentului, deoarece "eu nu arat cat mananc", s-a mandrit el. Mihai Apostolache face si mult sport, practicand baschetul, fotbalul si tenisul, asa ca nu are de ce sa isi faca griji pentru silueta. (Marina Dohi, Camelia stefan)

Seniorii Legislativului

Pentru urmatorii patru ani vor fi parlamentari si vechi politicieni, care nu isi mai fac de mult griji pentru greutatea corporala. Liberalul Radu Campeanu (foto), de exemplu, este decanul de varsta al Parlamentului. Nascut pe 28 februarie 1924, Campeanu este cel mai in varsta parlamentar si este un nume cunoscut al vietii politice romanesti. Omologul sau de la Camera Deputatilor este Aurel Vainer, reprezentantul minoritatii evreiesti in Parlament. Vainer este nascut pe 10 ianuarie 1932, si a fost numit presedintele de varsta al Camerei in primele zile ale acestei legislaturi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.