Sedinta bursiera de ieri s-a mentinut pe un trend pozitiv, cu cresteri aproape generalizate, doar 11 dintre cele 54 de societati tranzactionate inregistrand scaderi.
Toti cei trei indici bursieri au atins noi maxime istorice, insa cel mai mul
Sedinta bursiera de ieri s-a mentinut pe un trend pozitiv, cu cresteri aproape generalizate, doar 11 dintre cele 54 de societati tranzactionate inregistrand scaderi.
Toti cei trei indici bursieri au atins noi maxime istorice, insa cel mai mult a crescut BET-FI, cu 4,29 la suta pana la 21.142,65 puncte. BET si BET-C au inregistrat 5.458,59, respectiv 3.503,70 puncte, iar valoarea totala a tranzactiilor s-a cifrat la 425,3 miliarde lei, un nivel aproape egal cu cel inregistrat in sedinta anterioara.
La nivelul cursurilor de tranzactionare, cea mai mare crestere a apartinut titlurilor Oltchim, de 12 la suta pana la 3.450 lei, urmat de Impact, cu o cotatie in crestere cu 10,29 la suta pana la 7.500 lei, acesta fiind si unul dintre emitentii lichizi, cu tranzactii de peste 20 miliarde lei.
Pe segmentul societatilor de investitii, SIF Transilvania a fost lider in ceea ce priveste variatia de curs, cu o crestere de 5,79 la suta, inchizand la 12.800 lei pe actiune. SIF Oltenia a fost, de asemenea, pe crestere, cu o variatie de 4,50 la suta pana la valoarea de 11.600 lei.
Din punct de vedere al valorii tranzactionate, lider este Banca Romana pentru Dezvoltare, cu un rulaj de circa 91 miliarde lei, urmata de SNP Petrom, cu o lichiditate de 75,9 miliarde lei.
Rompetrol Rafinare Constanta se mentine, ca de obicei, in topul celor mai lichizi emitenti, cu schimburi de 52 miliarde lei.
Asta, in ciuda suspiciunilor in centrul carora se afla in prezent Grupul Rompetrol, ce au ca punct de plecare privatizarea si activitatea Rafinariei Petromidia.
Astfel, doua persoane cu functii in conducerea Petromidia si un fost director in cadrul aceleiasi unitati sunt urmarite penal in dosarul privind modul de privatizare a Petromidia si de stabilire a valorii actiunilor in raport cu pretul de piata.
Potrivit unui comunicat al Rompetrol, actiunile Petromidia au fost vandute de fostul Fond al Proprietatii de Stat, conform legii si regulamentelor de functionare, prin negociere, prin concurs de oferte. Pretul pe actiune oferit de Rompetrol a fost aproximativ dublul valorii nominale, adica 2 dolari, si de aproximativ 10 ori mai mare decat valoarea bursiera a actiunii, explica oficialii Rompetrol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.