Autoritatile din China au arestat zeci de oficiali guvernamentali acuzati ca au incercat sa fure 7,4 miliarde de yuani (900 de milioane de dolari) de la o banca de stat, prin intermediul unor imprumuturi acordate in mod fraudulos, transmite Associate
Autoritatile din China au arestat zeci de oficiali guvernamentali acuzati ca au incercat sa fure 7,4 miliarde de yuani (900 de milioane de dolari) de la o banca de stat, prin intermediul unor imprumuturi acordate in mod fraudulos, transmite Associated Press. Procurorii vor acuza oficial 69 de persoane, printre care fosti angajati ai Bancii Comerciale Internationale a Chinei (BCIC), una dintre cele patru banci comerciale de stat, a anuntat agentia China Noua.
Principalele banci de stat din China fac obiectul unor ample operatiuni de audit in incercarea de intensificare a controlului din acest sector inainte de demararea operatiunilor de strangere de capital prin vanzarea de actiuni la bursele straine.
Potrivit anchetatorilor, "operatiunea" de la BCIC a fost condusa de omul de afaceri Feng Mingchang, care a fraudat si filiala bancii din Foshan.
Zeci de oficiali guvernamentali si din cadrul bancii BCIC sunt acuzati de falsificarea unor scrisori de credit si a dovezilor necesare pentru obtinerea de imprumuturi, au mai precizat anchetatorii.
Din suma totala, anchetatorii nu au reusit sa recupereze peste doua miliarde de yuani (240 de milioane de dolari). Cazul se adauga unui intreg lant de fraude bancare, estimate la sute de milioane de dolari, descoperite in cadrul bancilor chineze de stat in ultimii ani.
In luna noiembrie a anului trecut, Guvernul a anuntat ca, in perioada 2000-2002, auditorii au descoperit tranzactii frauduloase de 6,9 miliarde de yuani (840 de milioane de dolari), in cadrul bancii BCIC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.