SERVICII MEDICALE. Saptamana aceasta ar putea incepe contractarea serviciilor de sanatate intre casele de asigurari de sanatate si medicii de familie, cei din ambulatoriile de specialitate si spitale, dar si cu farmaciile. Autoritatile sanitare dores
SERVICII MEDICALE. Saptamana aceasta ar putea incepe contractarea serviciilor de sanatate intre casele de asigurari de sanatate si medicii de familie, cei din ambulatoriile de specialitate si spitale, dar si cu farmaciile. Autoritatile sanitare doresc ca acest proces sa se finalizeze in cel mai scurt timp posibil, astfel incat de la inceputul lunii februarie, sistemul sa functioneze in baza noilor contracte. In acest an se va avea in vedere o dezvoltare a asistentei medicale primare si a celei din ambulatoriile de specialitate. (Georgeta Licsandru)

DATORII. Spitalele galatene au datorii de peste 110 miliarde lei catre firmele distribuitoare de medicamente si de utilitati. Cea mai mare datorie, 88 de miliarde lei, este catre furnizorii de medicamente si materiale sanitare, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Galati, dr. Costinela Georgescu.
SIFILIS. In Maternitatea Spitalului de Adulti Barlad a fost nascut un copil decedat. Corpul fatului era in stare de maceratie pentru ca mama sa era infectata cu sifilis. Nou-nascutul prezenta multiple malformatii cauzate de boala mamei. Femeia care a adus pe lume copilul are 19 ani si traieste in concubinaj cu un barbat de 20 de ani, de la care a contractat boala. In ciuda faptului ca se simtea rau, tanara nu a consultat nici un cadru medical in perioada in care a fost insarcinata. (Oana Vataselu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.