Marko a precizat ca in acest sens exista o lista de prioritati, alcatuita ca urmare a propunerilor organizatiilor teritoriale, a societatii civile si a asociatiilor profesionale, lista care urmeaza sa fie inventariata si analizata. ""Avem o lista a p

Marko a precizat ca in acest sens exista o lista de prioritati, alcatuita ca urmare a propunerilor organizatiilor teritoriale, a societatii civile si a asociatiilor profesionale, lista care urmeaza sa fie inventariata si analizata. ""Avem o lista a prioritatilor foarte larga, nu inseamna insa ca peste tot vom avea secretari de stat"", a declarat liderul Uniunii.

PRIORITATE. Desi a apreciat importanta tuturor ministerelor, Marko a precizat ca unul din ministerele vizate prioritar este cel al Invatamantului. ""Toate ministerele sunt importante, fiindca, altfel, ele nu ar exista. Dar pentru UDMR bineinteles ca exista prioritati. In Invatamant, de exemplu, am vrea sa fim prezenti, fiindca invatamantul in limba materna si, in general, reforma in invatamant constituie un deziderat important pentru UDMR"", a precizat Marko. Totodata, el a precizat ca au existat discutii cu ministrul Invatamantului si ca acesta l-a asigurat ca nu este impotriva unui secretar de stat din partea UDMR. De asemenea, liderul UDMR a mai precizat ca de ""cel mai mare interes"" pentru Uniune sunt si posturile de secretar de stat in Ministerul de Externe, la Minoritati si Integrare Europeana.

SERVICII SECRETE. Pe de alta parte liderul UDMR, Marko Bela a declarat ca si maghiarii ar trebui sa fie reprezentati in Serviciile Secrete. Intrebat daca UDMR este interesat de Serviciile Secrete, Bela a spus ca acest subiect nu a fost discutat, pentru ca nu intra in competenta Guvernului. ""Nu am discutat, dar asta nu inseamna ca nu vom solicita"", a precizat liderul UDMR, adaugand ca, dupa parerea sa, si maghiarii ar trebui sa faca parte din astfel de structuri, deoarece aceasta ar contribui la o convietuire echitabila. (Aniela Nine, Stefan Ormenisan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.