Mures - Ucemist, acuzat de antisemitism Unul dintre liderii Uniunii Civice Maghiare din judetul Mures, Molnar Jozsef, a ajuns in atentia Consiliului National de Combatere a Discriminarii (CNCD), dupa ce, la sedinta din 12 februarie, a subscaunului G

Mures - Ucemist, acuzat de antisemitism
Unul dintre liderii Uniunii Civice Maghiare din judetul Mures, Molnar Jozsef, a ajuns in atentia Consiliului National de Combatere a Discriminarii (CNCD), dupa ce, la sedinta din 12 februarie, a subscaunului Gheorghieni, a facut anumite declaratii antisemite. ""Ungaria este singura care, incet-incet, va deveni un al doilea Israel, iar acest lucru este inevitabil"", ""Esecul referendumului a fost cauzat de Guvernul socialist de la Budapesta, care este dominat de evrei"", sunt declaratiile pentru care Jozsef a intrat in vizorul CNCD. (Elena Stanciu)

Quayle - Coruptia, exceptie nu regula
Coruptia trebuie sa devina o exceptie si nu o regula, a declarat, ieri, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, la finalul intrevederii pe care a avut-o cu premierul Calin Popescu Tariceanu la Palatul Victoria. In opinia diplomatului britanic, pana acum lupta impotriva coruptiei nu a avut rezultatele scontate intrucat ""nu au existat actiuni concertate care sa vizeze coruptia"", dar el a precizat ca in acest moment, deoarece ""atmosfera s-a schimbat"", exista ""o posibilitate reala"" pentru a face ceva concret. (Aniela Nine)

Schimbare - ORDA trece la Cultura
Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) va fi trecut din subordinea Autoritatii Nationale de Control (ANC) in cea a Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), potrivit unui proiet de lege adoptat ieri de Senat, referitor la reorganizarea administratiei publice centale. Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu (foto), a explicat, in timpul dezbaterilor din Senat, ca ORDA va reintra in subordinea MCC, intrucat ANC urmeaza sa fie desfiintata, iar organismele aflate pana acum in coordonarea acesteia vor fi trecute la alte ministere.
Intentii PD - Muzeu al Ororilor Comunismului
Deputatii PD vor sa propuna in Parlamentul Romaniei un proiect de lege privind transformarea actualului Muzeu National de Arta Contemporana intr-un Muzeu al Ororilor Comunismului, ca o asumare a celor 50 de ani de comunism, se arata intr-un comunicat de presa. In opinia deputatilor PD, un asemenea muzeu ar trebui sa contina sectii speciale privind inchisorile comuniste, Canalul, eliminarea elitelor intelectuale, profesionale si politice ale Romaniei, activitatea Securitatii ca politie politica, ""epoca Ceausescu"".
Contributie - 13,5 milioane de euro pentru NATO
Guvernul a aprobat ieri o hotarare privind plata contributiilor financiare ale Romaniei la bugetele NATO pe anul 2005. Astfel, contributia totala a Romaniei este de 13,5 milioane de euro. In ceea ce priveste contributia pentru bugetul civil, aceasta este de 2 milioane euro, iar pentru cel militar este de 8,5 milioane euro. O alta suma cu care Romania va contribui este de 3 milioane euro pentru programul NATO de investitii in securitate. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.