Portocala e fructul iernii. Bogat in vitamina C, fructul are efecte benefice asupra organismului. Ea poate fi folosita cu succes si in tratamente cosmetice. Portocala poate fi folosita ca atare sau sub forma de masca Astfel, sucul de portocale, stors
Portocala e fructul iernii. Bogat in vitamina C, fructul are efecte benefice asupra organismului. Ea poate fi folosita cu succes si in tratamente cosmetice. Portocala poate fi folosita ca atare sau sub forma de masca Astfel, sucul de portocale, stors proaspat si aplicat ca atare pe fata, tonifica pielea si intarzie aparitia ridurilor. Se poate folosi chiar miezul de portocala zdrobit si intins pe gat si decolteu. Se lasa circa o jumatate de ora si apoi se clateste cu apa calduta. Acest tratament aplicat pe o piele curata e recomandat pentru tenul gras si are un efect stralucitor.
Coaja de portocala e buna in tratarea acneei si a cosurilor. Se zdrobeste coaja si se aplica pe zonele afectate. Iata si doua retete de masti de portocale:
-Patru lingurite de miere se amesteca cu o lingura de suc de portocala. Aplicati masca pe fata si lasati-o sa actioneze timp de 20 de minute si apoi clatiti.
- Amestecati un galbenus de ou cu sucul de la o jumatate de portocala. Aplicati-o pe fata, lasati-o sa actioneze timp de circa 20 de minute si apoi clatiti-va cu apa calduta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.