SUPRAPRET. Daca la Bacau fructele au inceput sa aiba preturi atat de mari incat nimeni nu-si mai poate permite sa cumpere decat sub suta de grame, iata ca exista si preturi mai piperate decat la noi in tara. In Japonia, de exemplu, o cireasa costa ap
SUPRAPRET. Daca la Bacau fructele au inceput sa aiba preturi atat de mari incat nimeni nu-si mai poate permite sa cumpere decat sub suta de grame, iata ca exista si preturi mai piperate decat la noi in tara. In Japonia, de exemplu, o cireasa costa aproape 10 dolari, adica 1.000 de yeni japonezi. Dupa ce a aflat ca un pepene a fost cumparat cu aproape 1.000 $, un fermier japonez din nordul tarii s-a gandit sa puna in vanzare in plina iarna primele cirese ale sezonului. Acest sortiment de cirese se numeste Sato Nishiki si se distribuie de obicei in cutiute cu cate 40-50 de fructe, ce insumeaza aproape 300 de grame. Pretul unei cutiute se ridica la 40.000 yeni (aproape 100$), iar aceste fructe devin astfel unele dintre cele mai scumpe din lume. Insa, in pofida pretului foarte piperat, fermierul Kazuo Hanawa din Yamagata a declarat ca a vandut deja peste 100 de cutii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.