Colaborare - Bulgarii vor produce carne pentru NATO Bulgaria ar putea deveni principalul centru de productie pentru NATO al celui mai mare producator de carne din Brazilia. Anuntul a fost facut zilele trecute de vicepremierul bulgar, Lidia Suleva, i
Colaborare - Bulgarii vor produce carne pentru NATO
Bulgaria ar putea deveni principalul centru de productie pentru NATO al celui mai mare producator de carne din Brazilia. Anuntul a fost facut zilele trecute de vicepremierul bulgar, Lidia Suleva, in urma unei intrevederi cu un grup de afaceristi brazilieni. Bulgaria a fost aleasa gratie ""situatiei economice si faptului ca este membru NATO si viitor membru al Uniunii Europene"", a explicat Suleva. (Irina Cristea)
Alegeri in Croatia - Mesici, favorit la Presedintie
Croatii s-au prezentat ieri la urne pentru a-si alege presedintele, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin, care-i opune pe actualul detinator al mandatului, Stipe Mesici si pe conservatoarea Jadranka Kosor. Sondajele efectuate la iesirea din cele peste 6.700 de sectii de votare infiintate indicau, aseara, acelasi lucru ca si sondajele dinaintea scrutinului - victoria confortabila a lui Mesici, creditat cu peste 55% din optiunile alegatorilor. De altfel, actualul lider de la Zagreb a ratat ""la mustata"" castigarea din primul tur a alegerilor. El a obtinut atunci 48,9% din voturile validate. (Irina Cristea)
Pedeapsa - Zece ani pentru abuzuri
Charles Graner, militarul american gasit vinovat de abuzarea prizonierilor din inchisoarea irakiana Abu Ghraib, a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru comiterea si instigarea la abuzuri. Dupa ce cu o zi inainte fusese condamnat la Curtea Martiala din Fort Hood, statul Texas, ieri, caporalul in varsta de 36 de ani a parasit tribunalul in lanturi si catuse. El a declarat in fata camerelor de luat vederi ca nu-si regreta faptele, care au fost comandate de un superior de-al sau. ""Fiul meu nu a avut un proces corect. In opinia mea, secretarul Apararii, Donald Rumsfeld, si presedintele Bush dezonoreaza tara"", a spus mama caporalului. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.