Dupa cum arata datele studiului, prezentat de USA TODAY, cei mai inversunati opozanti ai celularelor in avioane sunt femeile si barbatii cu varste peste 50 de ani. Utilizarea telefonului mobil este interzisa din clipa in care usile avionului sunt inc
Dupa cum arata datele studiului, prezentat de USA TODAY, cei mai inversunati opozanti ai celularelor in avioane sunt femeile si barbatii cu varste peste 50 de ani. Utilizarea telefonului mobil este interzisa din clipa in care usile avionului sunt inchise in vederea decolarii. Unele linii aeriene permit folosirea celularului in timpul aterizarii, dupa ce rotile avionului au atins solul. Exista in continuare dispute aprinse pe aceasta tema, utilizarea dispozitivelor wireless fiind susceptibile de a perturba sistemele de navigare si comunicare ale pilotilor.
In 2004 au fost efectuate mai multe teste legate de utilizarea celularului in avioane. In iulie 2004, Irwin Jacobs, directorul executiv Qualcomm, a vorbit la mobil (retea CDMA) in timpul unei curse American Airlines, chiar din cabina pilotilor. Airbus lucreaza de mai multa vreme cu laboratoarele germane DLR, cei care vor furniza tehnologia ce va permite utilizarea celularului in avioanele Airbus, daca se va renunta la interdictii. (Alexandru Radescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.