Fosta profesoara de limba romana 1975: Obtine titlul de doctor in filologie In prezent: Secretar stiintific al Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii Hyperion Cea mai batrana gravida din lume, Adriana Iliescu, in varsta de 67 de

Fosta profesoara de limba romana
1975: Obtine titlul de doctor in filologie
In prezent: Secretar stiintific al Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii Hyperion

Cea mai batrana gravida din lume, Adriana Iliescu, in varsta de 67 de ani, a nascut ieri o fetita de 1,450 de kilograme la Spitalul ""Panait Sarbu"" din Bucuresti. Cazul ei este o premiera in Romania, dar si in lume, fiind extrem de rare situatiile in care femei a caror varsta depaseste 55-60 de ani reusesc sa aduca pe lume copii. Dupa noua ani de tratament in diverse clinici de specialitate din tara, Adriana Iliescu a reusit sa stopeze menopauza printr-un tratament hormonal, fiind inseminata in vitro. Sarcina femeii a fost gemelara, dar unul dintre cei doi feti a murit la scurt timp dupa nastere. Prof.-dr. Bogdan Marinescu de la Spitalul clinic de obstetrica-ginecologie ""Panait Sarbu"" din Bucuresti este ""parintele stiintific"" al fetitelor concepute in eprubeta. Profesoarei i-au fost implantati in uter, conform procedurii standard, patru embrioni, dintre care doi s-au prins. Pentru ca este protagonista unei premieri mondiale, Jurnalul National o declara pe Adriana Iliescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.