Pe presedintele Biroului Electoral Central (BEC), judecatorul Emil Ghergut, il pandeste o sanctiune. Consiliul de conducere al instantei supreme a propus, ieri, declansarea actiunii disciplinare impotriva lui Ghergut, solicitand Consiliului Superior
Pe presedintele Biroului Electoral Central (BEC), judecatorul Emil Ghergut, il pandeste o sanctiune. Consiliul de conducere al instantei supreme a propus, ieri, declansarea actiunii disciplinare impotriva lui Ghergut, solicitand Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa ia o decizie in acest caz. Sesizarile cu privire la comportamentul si la declaratiile facute de Emil Ghergut, in calitate de presedinte al BEC, cu prilejul alegerilor prezidentiale, au fost facute de Ioan Onisei, vicepresedintele Partidului Democrat, Grupul pentru Dialog Social si Liga Apararii Drepturilor Omului, precizeaza Mediafax. Articolul 8 din Legea 303/2004 privind statutul magistratilor prevede ca magistratii nu se subordoneaza scopurilor si doctrinelor politice si nu pot sa faca parte din partide sau formatiuni politice si nici sa desfasoare activitati cu caracter politic. Totodata, magistratii sunt obligati ca, in exercitarea atributiilor, sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea, in orice mod, a convingerilor lor politice, in caz contrar urmand sa li se aplice sanctiuni disciplinare. Potrivit Legii 317/2004 (articolul 45), privind organizarea CSM, in cazul presedintelui, vicepresedintelui sau judecatorilor de la instanta suprema, actiunea disciplinara se exercita de Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.