Miscarea patronala din Romania ar trebui sa se reuneasca intr-o singura structura nationala reprezentativa pentru mediul autohton de afaceri, este de parere vicepremierul Gheorghe Copos, insarcinat cu coordonarea activitatilor mediului de afaceri si
Miscarea patronala din Romania ar trebui sa se reuneasca intr-o singura structura nationala reprezentativa pentru mediul autohton de afaceri, este de parere vicepremierul Gheorghe Copos, insarcinat cu coordonarea activitatilor mediului de afaceri si al Intreprinderilor Mici si Mijlocii.
Aceasta unificare a organizatiilor patronale ar trebui sa se faca, sustine Copos, in jurul Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), structura al carei presedinte a fost chiar membrul noului Cabinet si care, in opinia acestuia, este un organism de reprezentare unitara, interna si internationala a vocii principalilor angajatori din tara.
Vicepremierul a aratat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa prilejuita de predarea mandatului de presedinte al ACPR catre Lucian Silviu Boghiu, ca a purtat deja discutii cu unele "confederatii patronale puternice" care s-au aratat de acord cu aceasta coagulare, fara insa a nominaliza aceste organizatii. Gheorghe Copos urmeaza sa se mai intalneasca in cursul acestei saptamani cu toti presedintii de confederatii patronale pentru a dezbate asupra modificarii legii patronatelor, lucru care se va intampla pana la sfarsitul lunii iulie. Vicepremierul si-a luat angajamentul ca, in prima parte a anului, sa definitiveze noua formula a Codului muncii, legea functionarii Comisiei Economico-Sociale, legea privind stimularea infiintarii IMM-urilor prin reducerea numarului de zile necesar infiintarii, legea descentralizarii administratiei publice si legea patronatelor.
Pe de alta parte, noul presedinte al ACPR, Lucian Silviu Boghiu, a avertizat ca noul Cod al muncii va fi modificat in asa fel incat si angajatorii sa aiba drepturi. "Dialogul privind salariul minim trebuie sa se poarte cu patronatele si nu cu sindicatele, atat timp cat salariul este platit de angajatori si nu de stat. Vechiul Cod al muncii lega angajatorul de maini si de picioare", a conchis Boghiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.