Dupa ce in 2004 s-a votat legea prin care asistentii medicali generalisti si moasele vor avea studii superioare, o mare parte dintre cei care au trecut de o varsta nu se mai apuca de invatat, ci iau calea muncii in strainatate pentru un salariu mai b
Dupa ce in 2004 s-a votat legea prin care asistentii medicali generalisti si moasele vor avea studii superioare, o mare parte dintre cei care au trecut de o varsta nu se mai apuca de invatat, ci iau calea muncii in strainatate pentru un salariu mai bun.
Cei aflati inca in scolile sanitare postliceale pot intra la facultatile de asistenti medicali si moase, prin echivalarea studiilor in conditiile stabilite de facultati.
Desi Ordinul Asistentilor Medicali si al Moaselor tine cursuri de perfectionare, pana acum rezultatul e ca sute de persoane solicita adeverinte pentru obtinerea de vize de munca in strainatate.
Cei mai multi vor sa profeseze pe salarii de cateva sute bune de euro, in Italia, Spania sau Marea Britanie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.