Una dintre cele mai cunoscute inchisori din Statele Unite, celebra Sing Sing, ar putea obtine noi surse de finantare pentru gazduirea celor mai periculosi criminali, intr-o maniera cu totul deosebita.
Dupa cum informeaza Reuters.it, institutu
Una dintre cele mai cunoscute inchisori din Statele Unite, celebra Sing Sing, ar putea obtine noi surse de finantare pentru gazduirea celor mai periculosi criminali, intr-o maniera cu totul deosebita.
Dupa cum informeaza Reuters.it, institutul unde au avut loc executiile lui Julius si a lui Ethel Rosenberg pentru spionaj ar putea deveni o atractie turistica, potrivit functionarilor publici din regiunea Westchester, New York.
Functionarii locali vor cere ajutoare de la stat pentru a finanta realizarea unui muzeu in vechile cladiri ale inchisorii, care vor fi legate printr-un tunel de un original bloc de celule care nu se mai afla in folosinta, a declarat comisarul Jerry Mulligan.
Cercetarile au scos in evidenta faptul ca un muzeu deschis in incinta penitenciarului Sing Sing ar putea atrage peste 150.000 de vizitatori pe an iar costurile de realizare se vor ridica la cinci milioane de dolari.
Actualmente, inchisoarea gazduieste 1.745 de prizonieri si se afla la aproximativ 50 de km de New York.
Sing Sing a fost folosit drept platou de filmari pentru pelicule celebre, precum "Angels with Dirty Faces", cu James Cagney in rol principal, care in 1938 s-a bucurat de un mare succes.
In 1932, jefuitorul de banci Willie Sutton a reusit sa evadeze din Sing Sing, aceasta evadare fiind una dintre cele mai cunoscute din istorie. Sute de detinuti au fost executati pe scaunul electric "Old Sparky", printre acestia aflandu-se si cei doi Rosenberg, in 1953.
Prizonierii au construit un bloc original de celule in 1825, iar prizonierii de azi ar putea fi implicati in construirea muzeului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.