Declaratia sefului statului privind alegerile anticipate a starnit reactii dintre cele mai virulente in randul reprezentantilor sindicatelor, patronatelor si a mediului de afaceri din Romania. Pentru acestia, in mare parte, perspectiva anticipatelor

Declaratia sefului statului privind alegerile anticipate a starnit reactii dintre cele mai virulente in randul reprezentantilor sindicatelor, patronatelor si a mediului de afaceri din Romania. Pentru acestia, in mare parte, perspectiva anticipatelor demonstreaza imaturitatea coalitiei care formeaza guvernul si dificultatea acesteia de a se armoniza.

Marius Petcu, presedintele CNSLR Fratia: Neseriosi in ochii Europei
"Era de asteptat ca fragilitatea acestei coalitii sa-si arate vulnerabilitatea.
Nu stiu daca e cea mai fericita alegere ca noi sa avem grija ca, din trei in trei luni, sa organizam alegeri anticipate, in conditiile in care Romania are nevoie de stabilitate politica.
Alegerile anticipate ar afecta interesele Romaniei, ar ingreuna si mai mult situatia actuala.
Dintr-o data, Comunitatea Europeana ar privi aceasta actiune ca o dovada de neseriozitate, iar in concluzie vom fi considerati niste neseriosi care periodic au grija alegerilor anticipate, pentru ca nu este exclusa posibilitatea organizarii unor alte alegeri anticipate in cazul in care un grup de interese isi exprima nemultumirile.
Daca periodic va trebui sa facem alegeri, atunci e clar ca avem o problema de democratie".

Stefan Varfalvi, prim-vicepresedintele UGIR: Vrem un guvern functional
"Speram ca presedintele Basescu sa activeze in ideea stabilitatii politice.
Este limpede ca daca in acest moment ar avea loc alegeri anticipate, Alianta ar iesi in castig.
Din punctul meu de vedere, anticipatele intr-un viitor apropiat ar afecta fostul partid de guvernamant si mai ales formatiunea condusa de Dan Voiculescu. Patronatele vor un guvern functional, care respecta legea.
Observatia noastra majora este legata de faptul ca actualul guvern nu a inceput inca dialogul cu partenerii sociali".

Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR: Seisme politice neavenite si contraproductive
"Pentru sectorul de IMM-uri este esentiala existenta unei strategii nationale pentru dezvoltarea acestui sector in perioada 2005-2007 si a unei politici de operationalizare.
Orice seisme politice care perturbeaza elaborarea si implementarea politicii si strategiei pentru IMM-uri, ca de altfel pentru intreaga economie, sunt neavenite si contraproductive.
In consecinta, anticipatele pot fi, in opinia noastra, acceptate numai ca o solutie de iesire din criza politica, daca asa ceva exista.
IMM-urile din Romania au stringenta nevoie in 2005 de programe, de consultanta, asistenta, trainning pentru a-si insusi aquisul comunitar, pentru a se capitaliza si a creste performantele astfel incat sa fie capabile, intr-o proportie covarsitoare sa faca fata standardelor impuse de UE in 2007".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.