Deficitul bugetar de 1,5% din PIB pentru 2005 este nivelul maxim pe care Romania si-l poate permite si ar putea fi micsorat pentru a asigura atingerea tintelor de inflatie si deficit de cont curent, a declarat, ieri, agentiei Mediafax, reprezentantul
Deficitul bugetar de 1,5% din PIB pentru 2005 este nivelul maxim pe care Romania si-l poate permite si ar putea fi micsorat pentru a asigura atingerea tintelor de inflatie si deficit de cont curent, a declarat, ieri, agentiei Mediafax, reprezentantul rezident al FMI in Romania, Graeme Justice. "Obiectivele privind deficitul bugetar si inflatia din 2005 vor fi stabilite la sfarsitul lunii ianuarie, cand va veni in Romania echipa FMI care va efectua evaluarile doi si trei ale acordului stand-by", a afirmat Justice. Astfel, vor fi modificate o serie de prevederi incluse in acordul negociat cu fostul Guvern, cum ar fi cele din domeniul fiscal. Justice a apreciat ca masura noului Cabinet de introducere a cotei unice de 16% pentru impozitarea veniturilor persoanelor fizice si de reducere a impozitului pentru firme de la 25% la 16% se inscrie in tendinta regionala de diminuare a fiscalitatii.
Reprezentantul FMI a aratat ca, potrivit estimarilor Guvernului de la Bucuresti, masurile de diminuare a fiscalitatii au ca efect o pierdere de venituri bugetare de circa 1% din PIB. Aceasta pierdere va trebui compensata prin cresterea altor impozite sau prin reducerea cheltuielilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.