Sute de agenti FBI au fost acuzati ca au trisat la examenele privind noile reguli de urmarire a suspectilor.

Departamentul de Justitie ancheteaza suspiciunile ca unii agenti au completat testele impreuna si verifica de ce unii au terminat testul neobisnuit de repede, au spus actuali si fosti oficiali, transmite NewsIn, citand Daily Telegraph.

In Columbia, agentii ar fi tiparit dinainte testele, pentru a le invata, potrivit unei scrisori adresate inspectorului general de Asociatia agentilor FBI. "Exista povesti similare in aproape fiecare birou, ceea ce demonstreaza ca au existat confuzie si comunicare defectuoasa", a explicat presedintele asociatiei, Konrad Motyka.

Motyka ii cere inspectorului general sa nu pedepseasca agentii, ci sa se concentreze pe ceea ce numeste "esecuri ale sistemului" privind administrarea testului fara reguli consistente.

In functie de rezultatul anchetei, agentii ar putea fi sanctionati sau chiar concediat.

Ancheta ameninta sa devina o noua pata neagra pentru FBI, care intensifica in prezent controalele interne, dupa ani de interceptare a discutiilor telefonice si emailurilor fara aprobarea justitiei.

FBI nu a comentat informatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.