De la agitatele piete ale negustorilor ambulanti la sofisticatele restaurante de specialitate, statul aflat in sudul Asiei, gazduieste un numar uimitor de restaurante vegetariene, - peste 100, potrivit
www.happycow.net. In
Singapore va puteti infrupta din cele mai mari bucatarii asiatice, deoarece exista multiple influente, din cea din
Malaysia, India de Sud sau cea plina de arome din China - si, nu in ultimul rand, extravagantul amestec de Nyonya (sau stilul de gatit din
Peranakan), bogat in
lemongrass (“citronela” sau “iarba lamaioasa”),
tamarind,
galangal (ghimbir albastru) si lapte de nuca de cocos.
Desi bucataria singaporeza nu este specific vegetariana, retetele fara carne sunt aproape imbatabile si nu le-a schimba pe o portie de cartofi prajiti si-un hamburger. Asa ca, daca esti in excursie, comanda o
laksa lemak vegetariana (supa picanta de nuca de cocos cu taitei), daca vrei sa atingi Nyonya nirvana.