Consilierul USR, Roxana Wring, a scris pe pagina oficial de Facebook ca Patriarhia Romana a cerut aviz pentru construirea unui ansamblu rezidential pe un teren de 5.000 de metri patrati, pe strada Pajura. Blocurile ar urma sa aiba 8 etaje, ceea ce este peste regimul de inaltime al zonei respective.

UPDATE - Raspunsul Patriarhiei Romane la acuzatiile aduse de consilierul USR: "Patriarhia Roman nu construieste "cartiere" rezidentiale, ci lacasuri de cult sau centre sociale si culturale bisericesti". Mai multe informatii in acest articol.

"Imobiliarele sunt sfinte! Asta este si parerea Patriarhiei Romane, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidential pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Vor sa faca acolo blocuri de 8 etaje, fortand pe cat se poate reglementarile: regim de inaltime superior celui din zona, strada de acces de doar 6 metri si trotuar pe o singura parte”
, scrie Roxana Wring, consilier USR, pe pagina sa de Facebook.

Consilierul USR este de parere ca Biserica ar trebui sa isi foloseasca banii pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului si nu pentru construirea unui ansamblu rezidential. In felul acesta, nu va mai fi nevoita sa ceara bani de la primarii.

Bugetul Primariei Bucuresti pentru anul 2018 aloca 45,5 milioane de lei bisericilor, dintre care 15 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

Primarul General, Gabriela Firea, a justificat decizia, mentionand ca nu este o biserica oarecare, ci este ceva ce va ramane si generatiilor viitoare.

Primaria Municipiului Bucuresti a alocat si anul trecut 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Biserica a primit finantare pentru aceasta constructie si de la Primaria Sectorului 1, in valoare de 20 de milioane de lei.

"Remarc ca inca auzim din spatiul public comparatii de nedorit: asa cum ma cunoasteti, eu respect opinia fiecaruia. Cred ca este nedrept sa se spuna sa nu dam bani la biserici pentru ca taiem de la sanatate. Pentru actuala administratie, a contribui cu o suma la finalizarea Catedralei Mantuirii Neamului, nu inseamna ca taie de la infrastructura. (...) Catedrala Mantuirii Neamului nu este doar o biserica oarecare, este ce vom lasa noi copiilor, nepotilor nostri, in Anul Centenar. Trebuie sa avem respect fata de aceste valori spirituale, de identitate nationala. Consider ca a aloca 111 milioane de euro pentru sanatate si 3 milioane de euro pentru Catedrala, este o decizie inteleapta”, a declarat primarul Capitalei, potrivit Digi24.

Citeste si:
Patriarhia, despre ritualul de botez: „Biserica nu-și poate...
Patriarhia Română, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.