Social 14 August 2017 13:53
Seful Sectiei obstetrica - ginecologie I de la Maternitatea Giulesti din Capitala, Ciprian Cristescu, a fost implicat intr-un incident violent cu doi politisti care l-au oprit in trafic in cadrul unui control. Conform imaginilor postate pe Facebook, dupa o scurta discutie, medicul a ajuns sa fie tarat pe trotuar de cei doi politisti, in timp ce femeia care il insotea afirma ca ea a fost la volan, ca a avut alcoolemie 0 si ca sunt oameni respectabili.

UPDATE 14:53

Medicul Ciprian Cristescu a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de a se legitima si pentru ca a adresat repetate injurii politistilor, spun reprezentantii Politiei Capitalei, care precizeaza ca cei doi politisti nu au raportat evenimentul superiorilor, in acest sens si pentru verificarea modului in care au intervenit politistii, fiind declansat un control.

Reprezentantii Politiei Capitalei spun ca la volanul masinii se afla o femeie care il insotea pe medic si careia i s-a solicitat prezentarea documentelor de identitate si verificarea cu aparatul etilotest, moment in care barbatul a coborat din masina si ar fi devenit recalcitrant, incercand sa impiedice testul pentru alcolemie si injurand politistii.

„Avand in vedere situatia creata, s-a incercat conducerea acestuia catre autospeciala de politie pentru indeplinirea procedurii de identificare, acesta opunandu-se. La momentul la care s-a ajuns la masina de politie, conducatoarea auto a adus cartea de identitate a barbatului. Au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, respectiv pentru refuzul de legitimare si pentru adresarea de expresii jignitoare, in conformitate cu prevederile legii, in cuantum de 500 de lei”, au declarat reprezentantii Politiei.

Potrivit acestora, cei doi politisti ai Brigazii Rutiere nu au raportat superiorilor incidentul din trafic, iar in acest sens si pentru verificarea modului in care au intervenit politistii fiind declansat un control.

„Mentionam ca, in conformitate cu legea, orice persoana are obligatia de a prezenta documentele de identitate la solicitarea politistilor”, subliniaza Politia Capitalei.



Conform celui care a postat filmarea, incidentul a avut loc la ora 2.25, iar conflictul ar fi aparut dupa ce medicul i-a cerut unuia dintre politisti sa se legitimeze.

Femeia tipa, in timp ce medicul, dupa un prim episod in care politistii il trag de maini si incearca sa il duca la masina, ridica bratele si spune "Am gresit", dupa care ii aminteste politistului ca nu are voie sa il atinga.

Barbatul incearca sa se prinda de un panou publicitar pentru a nu fi dus la masina Politiei, insa dei doi politisti reusesc sa il ia, iar cand barbatul incearca sa se opuna si cade pe asfalt, este tarat de o mana de unul dintre politisti, scrie News.ro.

In tot acest timp, femeia care il insoteste incearca sa le explice situatia si ii roaga sa se opreasca, in timp ce medicul Cristescu sta intins pe jos langa masina.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

Medicul se ridica si are loc un nou dialog cu politistii, care incearca sa discute si cu cel care filmeaza toata scena. Politistii incearca sa spuna ca medicul i-ar fi luat telefonul unuia dintre ei, in timp ce femeia sustine ca este o inscenare, ca sunt oameni respectabili si ca medicul a baut, dar ca ea era la volan. Femeia sustine si ca telefonul sotul ei a fost luat de politisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.