Social 27 August 2015 16:33
Anuntul grevei generale a controlorilor de trafic aerian de la ROMATSA determina pierderi pentru agentiile de turism, ca urmare a costurilor cu reprogramarea sau compensarea calatoriilor, iar clientii sunt reticenti sa rezerve noi calatorii in aceasta perioada.

Reprezentantii ANAT spun ca greva anuntata de sindicatele ROMATSA pentru 1 septembrie provoaca pierderi agentiilor de turism, care vor fi nevoite sa gaseasca solutii pentru reprogramarea sau compensarea calatoriilor si vacantelor turistilor, clienti de business si leisure, programate pentru sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie.

"Suntem intr-o situatie extrem de neplacuta fata de clientii nostri. Riscam, in momentul de fata, sa stricam planurile a mii de turisti, multi dintre ei avand rezervata vacanta din timp, dupa propriile coordonate. Agentiile vor face tot posibilul sa gaseasca cele mai bune solutii, insa chiar si in aceste cazuri, s-ar putea sa nu multumeasca pe toata lumea. Speram sa se ajunga la o intelegere si sa se renunte la greva generala", a declarat Aurelian Marin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, scrie MEDIAFAX.

Turoperatorii cu chartere pe destinatii externe, peste 80 de zboruri saptamanale, in lunile august si septembrie, cauta impreuna cu operatorii aerieni solutii pentru transportul turistilor spre si dinspre destinatiile de vacanta.

"Fie zborurile vor fi realizate mai devreme de data planificata sau amanate cu o zi, fie dirijate spre aeroporturi din afara Romaniei. Nu stim deocamdata nimic sigur, pentru ca nu stim cat dureaza greva generala a angajatilor ROMATSA. Obiectivul nostru, pentru care vom depune un efort imens si ne va produce pierderi indiferent de solutia adoptata, este ca turistii nostri sa nu simta acut efectele acestei situatii", spune la randul sau Dan Goicea, presedintele ANAT Bucuresti-Ilfov si presedinte al Comisiei Turoperatori/Outgoing a ANAT.

Conducerea ANAT afirma ca incearca sa inteleaga cauzele conflictului de la ROMATSA, dar pentru agentiile de turism greva generala anuntata este o noua lovitura, dupa ce, in aceasta vara, au fost afectate si de situatia de criza din Grecia.

Citeste si:
Guvernul achita datoria de 300 de milioane de euro catre fratii Micula
Guvernul achita datoria de...

"Suntem foarte afectati de o posibila greva, nu doar noi, agentiile, ci mai ales oamenii care au platit si nu au nicio vina. Cred ca putem sa-i acuzam de subminarea economiei nationale pe angajatii care castiga foarte multi bani si se comporta asa si mai ales cred ca trebuie schimbata legea pentru ca salariatii societatilor de importanta nationala sa nu poata face greva", a declarat Alin Burcea, prim-vicepresedinte ANAT.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anuntat luni ca vor intra in greva generala din 1 septembrie, daca cele 14 revendicari pe care le au nu vor fi solutionate, ei sustinand ca problemele lor sunt "de viata si de moarte" si privesc siguranta calatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.