Alina Bica, arestata preventiv in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro, a demisionat de la sefia DIICOT, dar si din functia de procuror al Directiei, au declarat surse oficiale.

Demisia a fost scrisa vineri si inaintata procurorului sef al Romaniei, Tiberiu Nitu, au adaugat aceleasi surse.

Tot vineri, Nitu declara ca daca Alina Bica nu isi va da demisia, el, in calitate de procurorul general al Parchetului ICCJ, va analiza si va solicita revocarea ei din functia de conducere si din DIICOT, scrie MEDIAFAX.

Intrebat tot atunci cine va conduce DIICOT in perioada urmatoare, Tiberiu Nitu a spus ca, pentru inceput, conducerea Directiei va fi asigurata de procurorul sef adjunct, impreuna cu el.

Alina Bica a fost instalata la conducerea DIICOT in mai 2013, fiind numita la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, premierul Victor Ponta.

In septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru functia de procuror general. Tot atunci, in presa a fost publicata o convorbire telefonica interceptata pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, discutie in care Bica se interesa de functia pe care urma sa o ocupe la ANAF o cunostinta a ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.