Actrita Ruxandra Sireteanu a murit la varsta de 70 de ani, marti dimineata, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii Teatrului Nottara din Bucuresti.

Nascuta pe 20 decembrie 1943, la Craiova, fiica actorului Nicolae Sireteanu, Ruxandra Sireteanu a debutat la varsta de 9 ani pe scena Teatrului National din Bucuresti, cu rolul Maia din "Platon Krecet", in regia lui Alexandru Finti.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa profesorilor Ion Fintesteanu si Sanda Manu.

A sustinut numeroase recitaluri de poezie atat in Romania, cat si in Suedia (Malmö si Göteborg) si Grecia (Atena si Salonic).

In anul 1968 a primit o bursa de doua luni la Paris, la Maison des jeunes, condusa de Jean-Louis Barrault si Tania Balachova.

Din 1972, Ruxandra Sireteanu a jucat la Teatrul Nottara din Bucuresti. In perioada 1992 - 1995 a fost profesoara la Facultatea de Teatru a Universitatii Hyperion din Bucuresti.

Printre filmele in care a jucat se numara "Divort... din dragoste" (1992) si "Pacala se intoarce" (2006). Totodata, Ruxandra Sireteanu a facut dublaje la desene animate si si-a imprumutat vocea sa pentru personaje din spectacole de teatru radiofonic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.